•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

​Het nieuwe coronavirus: behandelaanbod afdeling Psychiatrie

Vanwege het nieuwe coronavirus hebben we voorlopig het behandelaanbod aangepast. Poliklinische – en deeltijdbehandelingen worden in principe omgezet in een telefonische afspraak of een afspraak via beeldbellen. We bellen al onze patiënten voor overleg.

Steun in coronatijd

Op deze pagina​ is meer informatie te vinden over extra steun in coronatijd.​

Voor verwijzers:

Klinische afdelingen blijven open en ook onze acute – en crisiszorg gaat gewoon door. Nieuwe aanmeldingen waarbij geen sprake is van spoed worden op een wachtlijst geplaatst.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Behandelaanbod UCP  Stapel met boeken  Cliëntenraad

Behandelaanbod A-Z

Lees meer...

 

Wetenschappelijk onderzoek

Lees meer... 

 

Cliëntenraad

Lees meer...

KennisInZicht

Het mechanisme achter depressie  

Marie-José van Tol, neuropsycholoog bij het Cognitive Neuroscience Center van het UMCG kreeg de Heineken Young Scientists Award voor de Sociale Wetenschappen voor haar onderzoek naar depressie, en dan met name naar de vraag waarom mensen die

Lees erover in KennisinZicht 
Met VR van angst en paranoia af  

Mensen met psychose die gepaard gaat met extreme achterdocht kunnen hun paranoia en angst overwinnen door te oefenen in virtual reality-omgevingen. Ze zijn na een therapie met virtual reality minder bang, vermeden sociale situaties minder vaak en konden dingen doen die ze soms al jaren niet meer durfden, zoals met de bus reizen of naar de sportschool gaan.

Lees erover in KennisInZicht 
En hoe gaat het met de kinderen?  

Kinderen van ouders met een depressie of angststoornis hebben een relatief groot risico om zelf ook psychische problemen te ontwikkelen. Onderzoekers van het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) van het UMCG onderzoeken of een deel van deze problemen te voorkomen is. “Iedere ouder, hoe ziek ook, wil goed voor zijn kinderen zorgen. Het is onze taak om ze daarbij te helpen.”

Lees erover in KennisInZicht