Verwijsinformatie

Op deze pagina vindt u alle belangrijke informatie voor verwijzers.

Patiënt verwijzen naar het UMCG

Wilt u uw patient verwijzen naar het UMCG? Hoe u dat doet, staat in de verwijsgids. Huisartsen kunnen hun patiënten verwijzen via ZorgDomein.

  • De afdeling Laboratoriumgeneeskunde verricht bepalingen in patiëntenmateriaal zoals bloed, urine en andere lichaamsvloeistoffen. De bepalingenwijzer geeft zorgprofessionals alle praktische informatie over bepalingen die Laboratoriumgeneeskunde verricht. Voorbeelden zijn referentiewaarden, de wijze van aanvragen en inzenden, contactpersonen, enzovoort.

    Ook andere laboratoria maken gebruik van de dienstverlening van de afdeling Laboratoriumgeneeskunde van het UMCG. Het gaat hierbij vooral om het aanvragen van bepalingen, die ze zelf niet verrichten.

UMCG Verwijsnieuws

We sturen regelmatig een nieuwsbrief aan onze verwijzers: het UMCG Verwijsnieuws. Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte houden van het laatste nieuws en ontwikkelingen in het UMCG.

Bekijk het laatste verwijsnieuws.

Abonneren op UMCG Verwijsnieuws? Dat kan door een mail te sturen naar [email protected].

Tarieven onderlinge dienstverlening

Onderlinge dienstverlening is het onderling afspraken maken en verrekenen van diensten tussen zorgaanbieders. Ten aanzien van de gepubliceerde tarieven geldt het volgende:​ ​​Voor prestaties die niet in de tarievenlijst zijn opgenomen, hanteert het UMCG het vigerende NZa-tarief. Wanneer u voor bepaalde prestaties een overeenkomst met het UMCG heeft, gelden hiervoor de in het individueel contract afgesproken prijzen. Bekijk de tarieven voor onderlinge dienstverlening.

Voor meer informatie over de tarieven voor onderlinge dienstverlening kunt u contact opnemen met de afdeling Zorgverkoop, via telefoonnummer (050) 361 22 50.

Contact

Wilt u als verwijzer meer informatie of heeft u een suggestie, vraag of klacht? Voor zaken die te maken hebben met de relatie tussen verwijzers en het UMCG kunt u een mail sturen aan Verwijzerscontact. Of bel naar het algemene nummer van het UMCG.