Contact en bereikbaarheid UMCG

Algemene nummer UMCG

Bel voor vragen of doorverbinden met een afdeling het algemene nummer van het UMCG: (050) 361 61 61.

Patiënteninformatie

Bel voor vragen over de gang van zaken in het UMCG, over andere gezondheidszorginstellingen, verwijsprocedures en patiëntenverenigingen naar Patiënteninformatie op het telefoonnummer (050) 361 33 00. Ook kunt u hier terecht voor opmerkingen en klachten. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 9.00 tot 17.00 uur.

 • Universitair Medisch Centrum Groningen
  Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen


 • Universitair Medisch Centrum Groningen
  Naam/afdeling
  Postbus 30.001
  9700 RB Groningen


 • Wilt u iemand in het ziekenhuis een kaartje sturen? Schrijf dan de naam van de patiënt en de verpleegafdeling/kamernummer op het kaartje of de envelop. Weet u het niet? Dan zoeken wij het voor u uit als de post bij ons binnenkomt en zorgen we dat de patiënt het ontvangt. Wij kunnen u geen verblijfslocaties van patiënten via de telefoon geven.

  Locatie UMCG

  Universitair Medisch Centrum Groningen
  Achternaam patiënt + voorletter(s)
  Eventueel: verpleegafdeling/kamernummer
  Postbus 11120
  9700 CC Groningen

  Locatie Beatrixoord

  Universitair Medisch Centrum Groningen
  Locatie Beatrixoord
  Postbus 30.002
  9750 RA Haren


Persvoorlichting, afdeling Communicatie

Neem voor interviews met UMCG-medewerkers en het maken van filmopnamen in het UMCG eerst contact op de persvoorlichters. Op werkdagen bereikbaar via (050) 361 22 00. Buiten werktijden kunt u bellen naar het algemene nummer van het UMCG. Bekijk ook onze huisregels voor het maken van foto's, film- en geluidsopnames.

WOO-verzoek

Universitair Medisch Centrum Groningen vindt transparantie belangrijk. We willen open zijn over onze organisatie en vinden het belangrijk dat informatie makkelijk te vinden is. Een speciale vorm van transparantie volgt via de Wet open overheid (Woo) (voorheen Wet openbaarheid van bestuur). U kunt hier meer informatie over vinden op deze pagina: umcg.nl/woo-verzoek.

Stel een vraag

Gebruik dit formulier voor algemene vragen. Stel geen medische vragen aan een verpleegkundige of specialist. Gebruik daarvoor mijnUMCG. Dit is om uw privacy te beschermen. Adreswijzigingen kunt u doorgeven:

Contactformulier

Bellen met het UMCG

Om de veiligheid voor medewerkers, patiënten en bezoekers te vergroten worden alle binnenkomende gesprekken naar de meldkamers van het UMCG opgenomen. De opnames kunnen van belang zijn voor het afhandelen en evalueren van calamiteiten en specifieke telefoongesprekken, en voor aangifte of opsporing. Ook kan het UMCG er de alarmeringsprocedures mee evalueren en verbeteren.

Het opnemen, bewaren en terugluisteren van de gesprekken gebeurt volgens de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) stelt.