Contact en bereikbaarheid UMCG

Vragen over uw afspraak, onderzoek of behandeling?

Vragen over afspraak polikliniek

Heeft u vragen over uw afspraak bij een polikliniek? Of wilt u uw afspraak wijzigen? Bel met de polikliniek waar u uw afspraak heeft. Kijk in het overzicht van poliklinieken voor het juiste telefoonnummer.

Vragen over onderzoek of behandeling?

Heeft u vragen over een onderzoek of behandeling? Bel dan met de afdeling. Het telefoonnummer staat in de afspraakbrief. Of kijk in het overzicht van afdelingen voor het juiste telefoonnummer.

Spoed?

Bel bij spoed naar 112.

Heeft u een andere vraag? Bel dan naar het algemene nummer van het UMCG: (050) 361 61 61.

Bezoekadres

Universitair Medisch Centrum Groningen
Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen

Postadres

Universitair Medisch Centrum Groningen
Naam/afdeling
Postbus 30.001
9700 RB Groningen

 • Wilt u iemand in het ziekenhuis een kaartje sturen? Schrijf dan de naam van de patiënt en de verpleegafdeling/kamernummer op het kaartje of de envelop. Wij kunnen u geen verblijfslocaties van patiënten via de telefoon geven.

  Locatie UMCG

  Universitair Medisch Centrum Groningen
  Voorletter(s) en achternaam patiënt
  Verpleegafdeling en kamernummer
  Postbus 11120
  9700 CC Groningen

  Locatie Beatrixoord

  Universitair Medisch Centrum Groningen
  Locatie Beatrixoord
  Postbus 30.002
  9750 RA Haren

  Kaartje2go

  Een kaartje sturen kan ook via ‘Kaartje2go’. Voor iedere verstuurde kaart krijgen onze stichtingen Vrijwilligers en vrienden UMCG en Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis 0,50 cent. Zo steekt u een patiënt een hart onder de riem én steunt u de stichtingen. Een kaartje sturen kan via de website van Kaartje2go.  

 • Bel voor vragen over de gang van zaken in het UMCG, over andere gezondheidszorginstellingen, verwijsprocedures en patiëntenverenigingen naar Patiënteninformatie op het telefoonnummer(050) 361 33 00. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 9.00 tot 17.00 uur.

  Vragen, opmerkingen en klachten

  Heeft u een tip of een klacht? Vertel het ons. Ook hiervoor kunt u terecht bij patiënteninformatie.

 • Neem voor interviews met UMCG-medewerkers en het maken van filmopnamen in het UMCG eerst contact op met 1 van de persvoorlichters. Op werkdagen bereikbaar via (050) 361 22 34. Buiten werktijden kunt u bellen naar het algemene nummer van het UMCG. Bekijk ook onze huisregels voor het maken van foto's, film- en geluidsopnames.

WOO-verzoek

Universitair Medisch Centrum Groningen vindt transparantie belangrijk. We willen open zijn over onze organisatie en vinden het belangrijk dat informatie makkelijk te vinden is. Een speciale vorm van transparantie volgt via de Wet open overheid (Woo) (voorheen Wet openbaarheid van bestuur). U kunt hier meer informatie over vinden op deze pagina: umcg.nl/woo-verzoek.

Stel een vraag

Gebruik dit formulier voor algemene vragen. Stel geen medische vragen aan een verpleegkundige of specialist. Gebruik daarvoor mijnUMCG. Dit is om uw privacy te beschermen. Adreswijzigingen kunt u doorgeven:

Bellen met het UMCG

Om de veiligheid voor medewerkers, patiënten en bezoekers te vergroten worden alle binnenkomende gesprekken naar de meldkamers van het UMCG opgenomen. De opnames kunnen van belang zijn voor het afhandelen en evalueren van calamiteiten en specifieke telefoongesprekken, en voor aangifte of opsporing. Ook kan het UMCG er de alarmeringsprocedures mee evalueren en verbeteren.

Het opnemen, bewaren en terugluisteren van de gesprekken gebeurt volgens de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) stelt.