Foto’s, film en geluidsopname in het UMCG

We moeten de privacy van onze patiënten, maar ook van onze medewerkers beschermen. Daarom mag u niet zomaar beeld- en geluidsopnamen maken.

We hebben een paar regels:

  • U mag geluidsopnames maken van gesprekken tussen uzelf en uw zorgverlener. Dit mag omdat we een informatieplicht hebben. U kunt het gesprek op een later moment nog eens op uw gemak opnieuw beluisteren. Als u een gesprek wilt opnemen, bespreek dit dan wel eerst met uw zorgverlener. Als deze bezwaar heeft, dan moet uw zorgverlener u de informatie in schriftelijke vorm meegeven.
  • U mag de geluidsopname alleen voor uzelf gebruiken. Als u de geluidsopname wilt delen via bijvoorbeeld social media zoals facebook of twitter, dan moet u hiervoor toestemming vragen aan de zorgverlener. Als uw zorgverlener geen toestemming geeft, dan mag u de opname niet delen.
  • U mag beeld- of geluidsopnames maken van uzelf in het ziekenhuis. Maar er mogen geen andere patiënten of medewerkers te zien of te horen zijn. Wees er daarom voorzichtig mee.
  • Wilt u toch iemand anders op de foto of video zetten? Vraag dan of dat mag. Wil of kan iemand geen toestemming geven? Dan mag het ook echt niet.
  • Van kinderen mag u nooit foto’s of filmopnamen maken, behalve als het om uw eigen kind gaat.
  • U kunt via social media laten weten wat u van het UMCG vindt. Maar houd dan wel rekening met de regels die hierboven staan. Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met de privacy van onze patiënten en bezoekers van de website.