UMCG Bouwt

We staan als UMCG de komende 15 jaar voor een grote uitbreidings- en vernieuwingsopgave. Daarmee werken we aan de toekomst van de gezondheidszorg in Noord-Nederland. Dat doen we tot 2035 met de bouwprojecten op het UMCG terrein in Groningen en in Haren.

Waarom bouwen we?

Om de gebouwen van het UMCG toekomstbestendig te maken gaan we de komende jaren bouwen en verbouwen. De modernisering is nodig om de kwaliteit van onze kerntaken zorg, onderzoek, onderwijs te kunnen blijven bieden. Zo kunnen we blijven voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van patiënt en medewerkers, én als werkgever voor het creëren van een moderne en fijne werkomgeving.

Onze bouwprojecten

De projecten waar we nu hard aan werken zijn:

 • Het nieuwe Centrum Acute Zorg bestaat uit 2 traumakamers, een Spoedeisende Hulp en een Critical Decision Unit. Dit project bestaat uit 2 fasen:

  • Fase 1: de nieuwbouw van 2 traumakamers en de Spoedeisende Hulp. Deze fase is inmiddels afgerond.
  • Fase 2: de nieuwbouw van de Critical Decision Unit. Dit is een verpleegunit binnen het Centrum Acute Zorg voor patiënten met acute medische problemen. Op deze unit kan gedurende maximaal 24 uur aan het initiële diagnostisch behandeltraject, dat op de SEH is gestart, een vervolg worden gegeven, waarna definitieve plaatsing wordt bepaald.

  Bekijk ook de video van de opening van de Spoedeisende Hulp (fase 1).


  Video bekijken Scannen
 • De poliklinieken worden gerenoveerd: Gynaecologie, Urologie, Neurologie en Neurochirurgie (GUNN), Keel, Neus, Oor (KNO), huisartsengeneeskunde en ouderengeneeskunde.


 • Het nieuwe gebouw van het Universitair Centrum Voor Psychiatrie wordt aan de oostzijde van het UMCG terrein gebouwd.


  UMCG bouwt Universitair Centrum Psychiatrie

Afgeronde projecten