•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

UMC Groningen Comprehensive Cancer Center

​​Oncologie is één van de speerpunten van het UMCG, passend  binnen de keuze voor complexe zorg. Daarom is besloten het UMCG Comprehensive Cancer center (UMCG CCC) in het leven te roepen. De missie van het UMCG CCC is om patiënten met kanker een volledig geïntegreerd zorgpakket van de hoogste kwaliteit te bieden, waar nodig in samenwerking met regionale partners.​

Samen werken aan de zorg voor kanker

Persoonlijke aandacht

Multidisciplinaire behandelteams

Zorg is altijd maatwerk. Het Groningen CCC maakt gebruik van de meest geavanceerde diagnostiek- en behandelmethoden om tot het beste resultaat te komen. Dit in nauwe afstemming met verwijzende huisartsen en specialisten.

Lees meer...


Persoonlijke aandacht voor alle patiënten neemt een belangrijke plaats in. Zo biedt het Oncologie centrum ook psychosociale zorg en worden patiënten begeleid bij het vinden van aanvullende informatie over kanker.

Lees meer...

De missie van het UMCG CCC is om patiënten met kanker een volledig geïntegreerd zorgpakket van de hoogste kwaliteit te bieden. Daarom zijn voor het onderzoek en de behandeling van kanker multidisciplinaire teams samengesteld.

Lees meer...


Hartfalen door kanker  

Vrouwen die zijn behandeld voor borstkanker met chemotherapie en bestraling hebben een grotere kans op een verminderde hartfunctie. Dat blijkt uit onderzoek van de Groningse geneeskundestudent en promovendus Liselotte Boerman.

Lees erover in KennisInZicht 
Biologie hersentumor  

Glioblastoom is een vrij zeldzame, maar zeer agressieve hersentumor. UMCG hoogleraar experimentele oncologie Frank Kruyt, en patholoog. Wilfred den Dunnen doen er in teamverband onderzoek naar in het laboratorium. Daarbij maken ze gebruik van tumorweefsel van patiënten om celkweken te maken. “Zo krijg je een model dat dicht bij de werkelijkheid blijft.”

Lees erover in KennisInZicht 
Tien KWF subsidies  

KWF heeft in de tweede helft van 2015 maar liefst tien UMCG-onderzoeken financieel ondersteund, met in totaal €3.747.704 subsidie. Waar gaan de onderzoekers deze subsidies voor gebruiken? KennisInZicht zet het op een rijtje.

Lees erover in KennisInZicht 
In de kankerstamcel  

Hij zoekt naar methodes om de behandeling van leukemiepatiënten te verbeteren. Niet met het testen of verbeteren van bestaande medicijnen, maar met fundamenteel onderzoek naar stamcellen. Dat levert nieuwe inzichten op, waarover zijn laboratorium onlangs in het wetenschappelijke tijdschrift Cell Reports publiceerde. KennisInZicht duikt diep in de cel met UMCG-hoogleraar Experimentele Hematologie Jan Jacob Schuringa.

Lees erover in KennisInZicht 
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram