Polikliniek Radiotherapie

Adres in het UMCG: Fonteinstraat 18. Als u met de auto komt, kunt u het best parkeren in parkeergarage Noord.

Polikliniek Radiotherapie is open van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 21.30 uur. U kunt op de polikliniek terecht voor afspraken, onderzoek en behandeling op het gebied van:

Uw specialist en soms de huisarts kan u voor een afspraak verwijzen naar de afdeling Radiotherapie.

Heeft u vragen? Bel dan naar (050) 361 27 11.

Afspraak

Voor een afspraak op de polikliniek heeft u een verwijzing van uw specialist nodig. Wij bekijken dan bij wie u het best terecht kunt en wanneer. U krijgt daarna een afspraakbrief met informatie over de afspraak en hoe u zich kunt voorbereiden.

Wilt u een afspraak afzeggen of verplaatsen? Geef dit dan zo snel mogelijk door. We kunnen een nieuwe afspraak voor u maken als u dat wilt. Het telefoonnummer staat hierboven en in de brief. 

Voor het eerst in het UMCG?

Bent u nog niet eerder in het UMCG geweest voor een afspraak? Dan moet u zich voor uw afspraak inschrijven. Dit kan op 2 manieren:

 • thuis, via de digitale balie
 • bij de centrale inschrijfbalie in de Ontvangsthal, bij ingang Noord of op het Plein (ingang 45/47)

De inschrijving is nodig vanwege de identificatieplicht. Neem voor de inschrijving mee: 

 • een geldig identiteitsbewijs: paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of Nederlands vreemdelingendocument
 • bewijs van inschrijving bij uw zorgverzekeraar

Parkeren kan in 1 van de 2 parkeergarages, of in een parkeergarage in de buurt.

Een bezoek aan de polikliniek

 1. U kunt zich voorbereiden op uw bezoek aan het UMCG door uw klachten van tevoren op te schrijven. Bedenk ook welke vragen uw wilt stellen. Als u het prettig vindt, kunt u iemand meenemen naar het gesprek. Twee horen meer dan 1 en het is fijn om samen nog na te praten.

  • Gebruikt u medicijnen? Neem dan een overzicht mee van de medicijnen die u nu gebruikt. Deze kunt u vragen bij uw apotheek. U mag ook de medicijnen zelf of de doosjes meenemen.
  • Soms krijgt u voor een afspraak speciale instructies. Als er instructies zijn, dan staan deze in de afspraakbrief. We geven ook aan of u zelf naar huis kunt, of dat het beter is dat iemand u naar huis brengt.
 2. We willen verspreiding van ziekten en resistente bacteriën in het UMCG zoveel mogelijk voorkomen. Resistente bacteriën zijn ongevoelig voor de standaard antibiotica en daardoor lastig te behandelen. Laat ons daarom weten of u:

  • waterpokken, krentenbaard, rode hond of kinkhoest heeft. Of als u contact heeft (gehad) met iemand die een van deze ziekten heeft.
  • woont of werkt op een bedrijf waar varkens-, kippen- of runderen worden gehouden voor de vleesproductie.
  • het afgelopen jaar in een buitenlands ziekenhuis behandeld of opgenomen bent geweest.
  • een huisgenoot heeft met MRSA, een resistente bacterie.
  • zelf een resistente bacterie heeft. 
 3. In de brief staat met wie u een afspraak heeft. Maar het komt voor dat iemand anders de afspraak overneemt, bijvoorbeeld een arts-assistent of een andere arts. Die vervangende behandelaars zijn ook op de hoogte van uw situatie en delen de informatie van de afspraak met uw hoofdbehandelaar. 

  In het gesprek probeert de behandelaar er achter te komen wat de oorzaak van uw klachten is. Als u iets niet begrijpt of als u meer wilt weten, kunt u altijd om uitleg vragen. Tijdens het eerste gesprek doen we vaak ook een lichamelijk onderzoek.

  De afspraken voor de voorbereiding op de bestraling en de bestralingen zelf krijgt u na afloop van het eerste bezoek mee naar huis of worden later aan u opgestuurd. Vaak is de voorbereiding op de bestraling direct na het gesprek met de radiotherapeut-oncoloog.

 4. Als universitair medisch centrum doen we veel onderzoek. Aan zulke onderzoeken kunnen patiënten en niet-patiënten meedoen. Uw behandelaar kan u ook vragen om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. U krijgt van ons dan informatie over het onderzoek. Zo kunt u beslissen of u wel of niet mee wilt doen. Deelname is nooit verplicht. Uw beslissing heeft ook geen gevolgen voor uw behandeling.

Afdeling

Radiotherapie

Contact

U kunt de polikliniek bellen van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 21.30 uur. U kunt ook e-mail sturen.