UMC Groningen Comprehensive Cancer Center Opname, verblijf en bezoek

Soms krijgt u een onderzoek of behandeling bij kanker en kunt u nog dezelfde dag naar huis. Het kan ook zijn dat u wordt opgenomen in het UMCG. Lees over de opname, het verblijf en het bezoek.

Chemotherapie, immunotherapie, doelgerichte therapie of een bloedtransfusie geven we meestal in het Dagcentrum. U kunt na deze behandelingen nog dezelfde dag weer naar huis.

Dagcentrum

Op het Dagcentrum hebben we verschillende ruimtes met behandelstoelen en -bedden. Ook is er een behandelkamer waar we onder andere biopsieën doen en katheters inbrengen.

Lees meer over het Dagcentrum van het UMCG.

De Stee

Als u eerst een afspraak heeft op 1 van onze poliklinieken en daarna op het Dagcentrum, zit er vaak wachttijd tussen deze afspraken. We bereiden de behandeling dan voor. U kunt wachten in onze speciale verblijfsruimte De Stee.

Opname

Als u langer voor een onderzoek of behandeling in het ziekenhuis moet blijven, hoort u van ons op welke verpleegafdeling u wordt opgenomen.

De verpleegafdelingen van het UMCG CCC zijn:

  • D2, medische oncologie, longoncologie
  • D1 en E2, hematologie

Als er op deze verpleegafdelingen geen bedden meer beschikbaar zijn, gaat iemand naar een andere verpleegafdeling.

Lees alvast hoe een opname verloopt en wat u kunt doen om u goed voor te bereiden.

Weer naar huis

Als u voldoende bent hersteld, mag u weer naar huis. Daarna komt u vaak nog wel langs op de polikliniek of heeft u een telefonische afspraak voor controle.

Bezoekers ontvangen

Als u opgenomen bent, dan mag u tijdens bezoekuren familie en vrienden ontvangen. Bekijk de bezoektijden en waar u rekening mee moet houden als u op bezoek komt.

Bezoek is fijn, maar het kan erg vermoeiend zijn. Ook kan het te druk worden op de kamer en de afdeling. Er mogen daarom niet meer dan 2 personen tegelijk op bezoek komen.

Tijdens het bezoek

Soms komt er een arts of verpleegkundige langs om u te onderzoeken of te verzorgen. We vragen uw bezoek dan om even buiten de kamer te wachten we klaar zijn.

Voorzieningen

In het UMCG zijn verschillende voorzieningen voor een prettig verblijf.