UMC Groningen Comprehensive Cancer Center Begeleiding en nazorg bij kanker

Als u te horen krijgt dat u kanker heeft, gaat u een onzekere tijd tegemoet. Er komt veel op u af. Kanker heeft namelijk invloed op ​alles: uw privéleven, werk en sociale contacten.


​​​​​​​

Dit kan voor spanning en onzekerheid zorgen, zowel bij u als uw naasten. Daarom bieden we passende ondersteunende zorg en begeleiding.

Informatiecentrum Oncologie

In het Informatiecentrum Oncologie kunt u informatie krijgen over (leven met) kanker. Deze informatie is aanvullend op de informatie van uw behandelaar of zorgverlener.

Verblijfsruimte De Stee

Heeft u een onderzoek of behandeling en moet u wachten? Dat kunt u doen in verblijfsruimte De Stee, een mooie ruimte met onder meer zitplekken, boeken en pc’s.

AYA-lounge

De AYA-lounge is een bijzondere ontmoetingsplek voor jongeren en jongvolwassenen met kanker.

Psychosociale begeleiding

Praten met een maatschappelijk werker, psycholoog of geestelijk verzorger kan u helpen om te gaan met uw vragen en emoties.

Revalidatie bij kanker

U kunt last hebben van problemen als angst, moeheid en minder fit zijn. Oncologische revalidatie kan dan een oplossing zijn.

Pijncentrum

Pijn komt vaak voor bij kanker. Een behandeling van het Pijncentrum​ kan de pijn vaak verminderen of draaglijker maken.

Palliatieve zorg

Als de kanker niet meer te genezen is, kunt u palliatieve zorg krijgen. Dit is zorg die uw klachten vermindert.

Leefstijladvies

Gezonde keuzes kunnen uw gezondheid, ziekteproces en herstel na een operatie beïnvloeden. Een leefstijladviseur geeft u een advies op maat.