UMCG Pijncentrum

Wij behandelen patiënten met complexe chronische pijn. Dit zijn blijvende pijnklachten die maanden tot wel soms jaren bestaan. De oorzaak van de pijn is vaak moeilijk te bepalen. Huisartsen en medisch specialisten kunnen hun patiënten met chronische pijn naar ons verwijzen voor onderzoek, advies en als het mogelijk is, ook behandeling.

We richten ons op 4 gebieden:

  • complexe chronische pijn
  • bekkenpijn
  • pijn aan de wervelkolom en aan het houding- en bewegingsapparaat
  • pijn bij kanker en pijn in de palliatieve levensfase

Het centrum is onderdeel van de afdeling Anesthesiologie.

alt=””

Verwijzen

U kunt alleen met een verwijzing bij ons terecht. Ga daarom bij chronische pijnklachten altijd eerst naar uw huisarts. De huisarts verwijst u vaak door naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut, oefentherapeut of psycholoog. Of naar een medisch specialist zoals een anesthesioloog of pijnspecialist in het ziekenhuis bij u in de buurt.

Als een behandeling daar niet genoeg helpt, kan uw huisarts of specialist u naar het UMCG Pijncentrum verwijzen. Ook uw behandelaar in het UMCG kan u naar ons doorverwijzen.

Neuromodulatie

Het UMCG Pijncentrum is 1 van de 2 centra in Noord-Nederland die behandelingen met neuromodulatie doet. Wij werken daarvoor samen met het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL).

Contact

UMCG Beatrixoord
Dilgtweg 5, 9751 ND Haren
Telefoon (050) 361 76 95

Polikliniek Anesthesiologie
Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen
Telefoon (050) 361 61 61