Pijncentrum Wetenschappelijk onderzoek UMCG Pijncentrum

Als pijncentrum richten we ons niet alleen op zorg, maar ook op wetenschappelijk onderzoek. Zo krijgen wij steeds meer kennis over chronische pijn en blijven wij onze zorg verbeteren.

In ons wetenschappelijk onderzoek richten wij ons op het ontstaan van chronische pijn en hoe we chronische pijn kunnen voorkomen.

Lopende onderzoeken

Lopende onderzoeken die we nu doen zijn:

PRINCE studie

Bij de PRINCE-studie doen we onderzoek naar het effect van twee soorten pijnmedicatie op pijn en gevoeligheid bij patiënten met endometriose. We volgen de patiënten tijdens twee behandelperiodes waarin per periode één pijnmedicatie wordt gebruikt. Aan het begin en einde van de behandelperiodes doen we verschillende metingen op het gebied van pijn en gevoeligheid. We kijken zo naar het effect van de medicatie.

CLaSSICO studie

Bij de CLaSSICO-studie doen we onderzoek naar het effect van een zenuwbehandeling op pijn en gevoeligheid bij patiënten met chronische lage rugpijn met uitstraling in een of beide benen. Voor en na elke behandeling en 4 weken na de laatste behandeling worden verschillende metingen op het gebied van pijn en gevoeligheid gedaan. We kijken zo naar het effect van de behandeling bij deze groep patiënten.

Onderzoek naar de impact van pijn

We onderzoeken hoe pijn invloed heeft op u en hoe we de samenwerking tussen behandelaren in de regio kunnen verbeteren. Het UMCG-pijncentrum vraagt uw hulp voor een onderzoek naar het verbeteren van de pijnzorg in de regio. Uw hulp wordt erg gewaardeerd, of u te maken heeft met pijn of niet! 

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 2-5 minuten. Vul hier de vragenlijst in.