Informatiecentrum Oncologie

Kanker heeft veel invloed op uw leven en dat van uw naasten. Onze artsen en verpleegkundigen vertellen u alles over de onderzoeken en de behandelingen die u kunt krijgen. Maar vaak komt er meer bij deze ziekte kijken. Voor alle algemene informatie over (leven met) kanker kunt u terecht bij het Informatiecentrum Oncologie.

Het Informatiecentrum Oncologie is er voor iedereen die kanker heeft, voor jong en oud en in elke fase van de ziekte. Ook als u niet in het UMCG wordt behandeld. Partners, familie en vrienden kunnen hier ook terecht, net als zorgprofessionals, studenten en andere geïnteresseerden.

Informatiecentrum oncologie

Goed opgeleide vrijwilligers en een coördinator helpen u bij het vinden van de informatie.

Informatie over kanker

U vindt bij ons allerlei algemene informatie over kanker en leven met deze ziekte, bijvoorbeeld over:

  • psychosociale begeleiding: hulp van een maatschappelijk werker, psycholoog of geestelijk verzorger
  • oncologierevalidatie: om klachten door kanker te voorkomen of verminderen
  • leefstijladvies: wat u kunt doen om zo snel mogelijk te herstellen van een behandeling
  • uiterlijke verzorging: bijvoorbeeld haarwerkspecialisten, gebruikte haarwerken of borstprotheses
  • patiëntenverenigingen: bijvoorbeeld voor contact met mensen met dezelfde ziekte

Er zijn folders en brochures van KWF en patiëntenverenigingen over deze en andere onderwerpen die u kunt meenemen. Ook kunt u bij ons boeken over kanker en over leven met kanker lenen. Ook vindt u bij ons informatie over bijeenkomsten, lezingen of andere activiteiten rondom kanker. Van het UMCG, van patiëntenverenigingen of van andere organisaties.

Producten

Het Informatiecentrum Oncologie heeft regelmatig proefmonsters, bijvoorbeeld voor een droge mond. U kunt de proefmonsters gratis ophalen. Ook vindt u bij ons andere ondersteunende producten, zoals een hartvormig kussen voor het beschermen van een borstoperatiewond.

Inloophuizen

Kanker heeft grote invloed op uw leven en dat van uw naasten. Lichamelijk en emotioneel krijgt u veel te verwerken. De ziekte kan ook vragen oproepen als: waarom ik, wat gebeurt er met mijn  partner en kinderen en hoe moet ik verder? In Noord-Nederland zijn een aantal ontmoetingsplekken voor mensen met kanker: de inloophuizen. 

Inloophuizen bieden een veilige omgeving om vragen te stellen. Of uw verhaal te delen met lotgenoten. Ook is er ruimte voor ontspanning en afleiding. De inloophuizen organiseren verschillende activiteiten, zoals yoga, workshops en samen koken. Inloophuizen in Noord-Nederland zijn: 

Online informatie

Op umcg.nl staat betrouwbare informatie over uw ziekte, onderzoek en behandeling. Voorbeelden van andere betrouwbare websites zijn:

Contact en openingstijden

Het Informatiecentrum Oncologie is open van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 16.30 uur en op vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur.

U vindt ons in de Fonteinstraat 20A, tussen de polikliniek Oncologie 1 en de polikliniek Radiotherapie. Tijdens onze openingstijden kunt u altijd binnenlopen. Een afspraak maken is dus niet nodig.

Als u vragen heeft over (leven met) kanker kunt u ons tijdens onze openingstijden ook bellen. Of mailen. We lezen uw mail op maandag en dinsdag.

Steun het Informatiecentrum Oncologie

Het Informatiecentrum Oncologie is voor het organiseren van activiteiten afhankelijk van de steun van particulieren en bedrijven. Dankzij uw bijdrage kunnen we onze activiteiten blijven verzorgen en misschien zelfs uitbreiden. Zo kunnen we in de toekomst nog meer betekenen voor mensen met kanker. 

U kunt ons steunen door een bijdrage over te maken op:

Bankrekeningnummer: NL21 ABNA 0423 1266 95
t.n.v.: Stichting Steunfonds UMCG
o.v.v.: Patiënt info CCC - 4950104

Voor meer informatie over het Informatiecentrum Oncologie of over andere mogelijkheden om te steunen kunt u bellen of mailen naar Hermke Kuipers, coördinator.

Telefoon: (050) 361 59 34
E-mail: [email protected]

Langskomen of vragen

U kunt binnenlopen bij de Fonteinstraat 20A van maandag tot en met donderdag, tussen 9.00-16.30 uur. En op vrijdag tussen 9.00-13.00 uur. U hoeft geen afspraak te maken. U kunt ons ook bellen of mailen als u vragen over leven met kanker heeft.