De Stee, verblijfsruimte voor kankerpatiënten

Als u kanker heeft, krijgt u soms meerdere onderzoeken of behandelingen op een dag. Het wachten tussen de afspraken door kan dan best even duren. Het UMCG wil deze wachttijd voor u en uw begeleider(s) zo prettig mogelijk maken.

U en uw begeleider(s) kunnen in De Stee terecht als u langere tijd in het ziekenhuis bent. De Stee is een rustige, sfeervolle verblijfsruimte speciaal voor kankerpatiënten en hun naasten. Om te wachten op een onderzoek, op de start van een chemokuur of op een volgende bestraling, bijvoorbeeld. Er zijn vrijwilligers die u gastvrij ontvangen. Als u dat fijn vindt, begeleiden zij u graag naar uw afspraak.

Een gezellig, warm hoekje met 4 comfortabele witte stoelen. Ze staan in een cirkel, tussen  2 kaste van bruin hout. Er staan 2 ronde bijzettafeltjes tussen de stoelen. Op de kasten staan een groen lampje en 2 plantjes.

De Stee is zo ingericht dat u gemakkelijk contact kunt leggen, maar ook privé kunt zitten. Ontspanning, rust en sfeer zijn het uitgangspunt.

  • Koffie en thee zijn gratis. Ook kunt broodjes, melk en andere versnaperingen kopen. Deze betaalt u met uw pinpas. Aan de speciale, hoge tafels kunt u rustig eten.
  • U kunt met een koptelefoon tv-kijken, internetten of een boek of tijdschrift lezen aan de leestafel of in één van de zithoeken.
  • Uw jas en waardevolle spullen kunt u opbergen in de garderobe met kluisjes.
  • De Stee heeft een uitgebreide toiletruimte waar u zich ook kunt opfrissen.
Een overzichtsfoto van de Stee, met vooraan een tafel. Op de tafel staat een groen tafellampje en een hoge schaal met groene appels. Er liggen een paar tijdschriften op tafel. Er schijnt licht op de tafel door de ramen. Verderop in de ruimte een paar bruine kasten, met groene lampjes daarop. Aan het plafond hangen 4 grote, witte plafondlampen.

De Stee zit op de eerste verdieping van polikliniek Oncologie 1. Neem de trap in de polikliniek of een van de liften op Fonteinstraat 19.

Contact en openingstijden

De Stee is open van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 16.30 uur.