• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers

Over het Centrum voor Revalidatie

Print 

Het UMCG Centrum voor Revalidatie helpt volwassenen en kinderen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan de maatschappij. Als enig academisch revalidatiecentrum in Nederland, zijn de klinische en poliklinische behandelingen altijd gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Het revalidatiecentrum helpt u bij de gevolgen van een herseninfarct, beroerte, hersenletsel, amputatie, dwarslaesie, wervelletsel, meervoudig letsel, pijn, kanker, diabetes, hartziekten, longziekten (COPD, astma), reuma, afasie, Parkinson, multiple sclerose, cerebrale parese, coördinatiestoornissen. En bij klachten aan houding- en bewegingsapparaat, spieren en zenuwen, handen en polsen.

Locatie Beatrixoord en locatie Groningen

Het Centrum voor Revalidatie heeft twee locaties. De polikliniek bevindt zich aan het Hanzeplein in Groningen. Op de polikliniek ligt de nadruk op diagnostiek en behandeling in de eerste fase. Op locatie Beatrixoord zijn klinische en poliklinische behandelingen. Een team van deskundigen zet zich bij het stellen van de diagnose en in de behandeling in voor de patiënt. Een medisch specialist is altijd eindverantwoordelijk.  Tijdens de behandeling krijgt de patiënt begeleiding op medisch, lichamelijk, psycho-sociaal en arbeidskundig terrein.

Media en ervaringsverhalen

Het Centrum voor Revalidatie is actief op twitter, Facebook en YouTube. Op Facebook en twitter vindt u het laatste nieuws over het revalidatiecentrum. Op het YouTube kanaal staan verschillende films over het centrum en de behandelingen. Ook vindt u er films over de ervaringen van patiënten. Bijvoorbeeld in de film ‘Vier portretten’ waarin vier patiënten vertellen over hun revalidatie. En in de elfdelige serie van RTV Noord ‘Vechten voor herstel’.  U vindt de links naar de social media van het revalidatiecentrum rechts op deze pagina.

In het magazine ‘Revalideren is een werkwoord’ leest u meer over de professionals in het Centrum voor Revalidatie. Het magazine geeft aan de hand van de foto’s ook een indruk van het revalidatiecentrum en u leest ervaringen van patiënten. U vindt het magazine onderaan deze pagina.  


Vier portretten