Centrum voor Congenitale Hartafwijkingen

Als expertisecentrum zijn we gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van aangeboren hartafwijkingen. Dit betekent dat patiënten uit heel Nederland bij ons komen voor onderzoek en behandeling van hun aangeboren hartafwijking.

Zorg vanaf de zwangerschap

Als 1 van de 4 gespecialiseerde hartcentra in Nederland bieden we zorg aan volwassenen én kinderen met aangeboren hartaandoeningen. Onze zorg voor patiënten met een hartafwijking begint al in de zwangerschap.

Kinderen met een aangeboren hartafwijking behandelen we op de afdeling Kindercardiologie van het Beatrix Kinderziekenhuis. Als kinderen volwassen worden, begeleiden we ze op de transitiepoli naar de volwassencardiologie.

Ook voor zwangere vrouwen met een aangeboren hartafwijking hebben we een speciale polikliniek. Patiënten kunnen zo hun hele leven rekenen op de beste zorg van een team die de situatie van de patiënt kent.

Het Centrum voor Congenitale Hartafwijkingen is onderdeel van het Hartcentrum en het Beatrix Kinderziekenhuis.

Verschillende aangeboren hartafwijkingen

Er zijn wel meer dan 50 verschillende typen aangeboren afwijkingen aan het hart. De meest voorkomende zijn:

UMCG Expertisecentrum voor Kinderen en Volwassenen met een Aangeboren Hartafwijking

Het UMCG is een expertisecentrum voor zeldzame aandoeningen op het gebied van aangeboren hartafwijkingen bij kinderen en volwassenen. Een zeldzame aandoening is een ziekte die minder dan 1 op de 2.000 mensen heeft. Het ministerie van VWS heeft het UMCG aangewezen als expert in deze zorg.

Eerste afspraak

Voor een afspraak heeft u een verwijzing naar het Centrum voor Congenitale Hartafwijkingen nodig van uw specialist. Wij bekijken bij wie u het best terecht kunt.

Contact

Voor volwassen

Polikliniek Hart en Vaten
Fonteinstraat 9
Telefoon: (050) 361 29 15

Voor kinderen en ouders

Beatrix Kinderziekenhuis
Poortweg 14 en 15
Telefoon: (050) 361 24 80