Aanvragen laboratoriumonderzoek van geneesmiddelen, drugs en vergiften
Alle geneesmiddelbepalingen die routinematig uitgevoerd kunnen worden in humaan materiaal (bloed via conventionele afname in buizen of m.b.v. een dried blood spot, urine, speeksel, haar en liquor) staan in de Bepalingenwijzer.
Bepalingenwijzer
In de Bepalingenwijzer staat voor iedere geneesmiddelbepaling de bepalingsfrequentie (of bepalingsdag), soort en hoeveelheid monster, therapeutische en toxische referentiewaarden, een verwijzing naar de NVZA TDM- en NVZA/NVIC Toxicologieprotocollen, het Farmacotherapeutisch Kompas en een link naar het aanvraagformulier voor bepalingen.
Naast de routinematige bepalingen van geneesmiddelen in humaan materiaal kunnen (genees-)middelen of toxische stoffen gecontroleerd en geïdentificeerd worden in andere materialen. Hiervoor kunt u contact opnemen met het laboratorium.
Wanneer resultaat?
Aangezien voor het merendeel van de bioanalyses gebruik wordt gemaakt van LC/MS/MS methoden kunnen de meeste analyses binnen 2 à 3 werkdagen na ontvangst worden uitgevoerd. Indien het een GC/MS analyse betreft of een analyse van een stof die niet op de Bepalingenwijzer staat vindt analyse binnen een in overleg vast te stellen termijn plaats.
De analyse resultaten worden na autorisatie geprint en per fax of per post verstuurd. Bij toxische of sterk afwijkende waarden proberen we u direct telefonisch op de hoogte te stellen. Vermeld daarom altijd uw telefoonnummer op het aanvraagformulier.
Spoedbepalingen of afwijkende bepalingen
Spoedbepalingen of afwijkende analyses zijn vaak mogelijk na telefonisch overleg via (050) 361 40 81. Bel buiten werktijd naar (050) 361 61 61 en vraag naar de dienstdoende ziekenhuisapotheker. Bij spoedbepalingen wordt een spoedtarief gerekend.
Ook zijn er in het laboratorium mogelijkheden voor het ontwikkelen van bepalingen in het kader van onderzoek.
Kosten van de bepalingen
De kosten van onze bepalingen staan in de lijst 'tarieven onderlinge dienstverlening’
Contact