Geneesmiddelen bestellen

Zorginstellingen of apotheken kunnen bij de afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie geneesmiddelen (individuele bereidingen) bestellen.

 • Als u een bestaande klant bent: vul uw faxformulier in met de vooraf ingevulde debiteurencode en fax de aanvraag + recept naar de afdeling Bereidingen via faxnummer 050 361 07 88 of stuur de aanvraag + recept via de mail naar: [email protected]

  Methotrexaat-aanvragen en eventueel bijbehorende calamiteitenpakketten kunnen rechtstreeks aangevraagd worden bij de afdeling Bereidingen via faxnummer 050 361 40 98 of stuur de aanvraag + recept via de mail naar:
  [email protected]

  Gegevens aanpassen

  Wilt u uw gegevens aanpassen? Stuur een mail met de wijzingen aan [email protected]. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug om de gegevens met u door te nemen. U krijgt daarna een bevestigings e-mail met de aangepaste gegevens.

 • Klanten die individuele bereidingen willen aanvragen bij de afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie hebben een debiteurencode en een faxformulier nodig. U krijgt deze debiteurencode en het faxformulier als u een leveringsovereenkomst heeft getekend waarin de afspraken over de overdracht van de bereiding zijn vastgelegd.

  Vraag de overeenkomst aan door een e-mail te sturen aan [email protected]. Vul het formulier helemaal in en stuur deze terug naar [email protected]. De gegevens staan op het formulier.

  Voor de aanvraag van een eerste bereiding kunt u bellen naar de afdeling Bereidingen via telefoonnummer 050 361 40 67. Houd de volgende gegevens bij de hand:

  • Factureringsadres
  • Afleverlocatie
  • Naam, telefoonnummer en e-mailadres van een contactpersoon
  • Indien van toepassing: algemeen e-mailadres
  • Naam van de patiënt en overige patiëntgegevens
  • Gegevens aan te vragen medicatie
  • Individuele bereidingen versturen we na ontvangst van de aanvraag zo mogelijk binnen 48 uur. Bereiding vindt plaats van maandag t/m vrijdag. Verzending van geneesmiddelen is van maandag t/m donderdag via Brocacef of per post. Op vrijdag kan levering van medicatie plaats vinden via een koerier of zelf halen.
  • Bij aangevraagde hoeveelheden groter dan 1 eenheid (b.v. 100 caps/1 fles drank) kunnen wij gebruik maken van deelleveringen. Indien dit het geval is, zullen wij dit aan u laten weten.
  • Bij spoedbestellingen/een snellere levering: overleg met de afdeling Bereidingen via de telefoonnummers zoals vermeld onder Contact.
 • U kunt kiezen uit producten zelf ophalen of laten bezorgen. Geef dit op het faxformulier duidelijk aan.

  Ophalen

  Het product kan bij de afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie worden opgehaald door de aanvrager of de groothandel (zie bezoekadres hieronder)

  Adres:
  Universitair Medisch Centrum Groningen
  Afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie
  Ingang 43
  De Brug, 3e verdieping
  Balie Uitgifte geneesmiddelen 40.3.055
  Petrus Campersingel 250
  9713 AP Groningen

  Laten bezorgen

  Voor het bezorgen van producten zijn 2 manieren:

  • Het pakket wordt per Post NL verzonden, met uitzondering van producten die in de koelkast bewaard moeten worden en producten die risicovolle stoffen bevatten. De kosten zijn 22,23 euro (incl. BTW) per pakket. De aanvrager blijft eindverantwoordelijk voor transport
  • De levering van koelkast artikelen/risicovolle stoffen wordt uitbesteed aan de Ophaal- en brengservice van Brocacef. De aanvrager blijft eindverantwoordelijk voor transport. De kosten hiervoor zijn 85,59 euro (incl. BTW). Het pakket wordt, na ophalen bij de afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie, binnen 48 uur bij u bezorgd.

Contact

Heeft u vragen over bereidingen? U kunt ons bellen op werkdagen.