Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde Eerste afspraak bij het CTM

Iedereen kan zich bij het CTM aanmelden als nieuwe patiënt. Na de aanmelding krijgt u een met een uitnodiging voor een eerste afspraak. U maakt dan kennis met het CTM. Een tandarts onderzoekt uw gebit en de rest van uw mond uitgebreid.

Wanneer u zich heeft aangemeld als nieuwe patiënt, krijgt u van ons een brief met een eerste afspraak. Bij de brief zit een gezondheidsvragenlijst, een angstscoreformulier en een formulier wel/geen toestemming voor video-opname. Deze vragenlijsten en formulieren vult u thuis in en neemt u mee naar uw eerste afspraak. Neem ook een identiteitsbewijs en een bewijs van inschrijving bij uw zorgverzekeraar (zorgpas) mee.

  • Het is belangrijk om te weten hoe uw gezondheid is en of u bepaalde gewoontes heeft of medicijnen gebruikt. Die kunnen namelijk van invloed zijn op uw gebit en de behandeling ervan. We willen ook graag weten of u bang bent voor de tandarts. Dan kunnen we hier zoveel mogelijk rekening mee houden.


  • We filmen soms tijdens afspraken. Dit doen we om te kijken hoe de tandarts of mondhygiënist in opleiding praat met een patiënt over de behandeling. Van deze opname kan de coassistent leren. Met het formulier ‘Toestemming voor video-opnames’ geeft u aan of u dit wel of niet wilt.​​​


Vergoeding ziektekostenverzekering

U kunt het beste vóór uw eerste afspraak de polis van uw tandartsverzekering lezen. Dan weet u zeker welke kosten vergoed worden en welke niet.

Eerste afspraak

Tijdens uw eerste afspraak maakt u kennis met het CTM. Een tandarts onderzoekt uw gebit en de rest van uw mond uitgebreid. Daarna bespreken we met u de status van uw gebit, welk behandelplan we in gedachten hebben en wat de kosten daarvan zijn. Als u het hiermee eens bent, plannen we een vervolgafspraak in voor een behandeling of voor een periodieke controle.

Heel af en toe kunnen we iemand niet aannemen als patiënt. Dit komt omdat we werken met een onderwijsprogramma. Soms is iemand niet geschikt voor dit programma. Dit komt bijna niet voor. Als dat wel zo is, vertellen we dit tijdens de eerste afspraak. U hoeft dan niet te betalen voor deze afspraak.

Afmelden vorige tandarts

Wanneer u bij ons patiënt wordt, dan zegt u zelf uw huidige tandarts op. Vraag of die uw patiëntendossier naar het CTM kan sturen. Dat kan per mail ctm@umcg.nl of per post:

UMCG CTM
​​​​​​​t.a.v. de Zorgadministratie
Postbus 196
9700 AD Groningen

Contact Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM)

Heeft u vragen? Of wilt u een afspraak maken, afzeggen of verplaatsen? U kunt ons bellen van maandag tot en met donderdag, tussen 8.00 tot 12.30 uur en 13.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag zijn we bereikbaar tussen 8.00 en 12.00 uur.