Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde Hoe werken we?

In onze praktijk onderscheiden we basiszorg, specialistische zorg en kindertandheelkunde. Tandartsen en mondhygiënisten in opleiding werken er samen met en onder begeleiding van ervaren tandartsen of specialisten. U kunt altijd rekenen op veel tijd en persoonlijke aandacht, een behandelplan op maat, een extra check van uw gebit, een behandeling volgens de nieuwste technieken en inzichten en laagste kosten van Groningen.

Hoe werkt dat in onze praktijk?

De basiszorg zoals periodieke controles, wordt gedaan door tandartsen en mondhygiënisten in opleiding. Elke student werkt een paar dagen per week in de praktijk. De tweedejaars studenten starte met de weinig complexe mondzorg en vanaf het derde jaar neemt de complexiteit toe. Deze studenten werken altijd onder begeleiding van ervaren tandartsen en mondhygiënisten. En ze hebben voordat ze aan de slag gaan al heel wat ervaring opgedaan in ons skillslab (linken naar pagina Skillslab).

Daarnaast werken in het UMCG andere deskundige mondzorgprofessionals, bijvoorbeeld op de afdeling Orthodontie. Zij vullen de zorg van de tandartsen en mondhygiënisten aan. We hebben dus alle kennis en expertise in huis om u de beste mondzorg te geven.

Veel tijd en persoonlijke aandacht

We hebben veel tijd voor uw afspraak. Studenten hebben namelijk vaak meer tijd nodig voor een controle of behandeling. We werken dan ook niet onder druk, zoals een 'gewone' tandarts. Doordat er meer tijd en rust is tijdens uw behandeling is er ook meer tijd voor u en uw gebit.

Behandelplan op maat

Als u een behandeling nodig heeft, krijgt u een behandelplan op maat. Bij dit persoonlijke plan zit ook een overzicht van de verwachte kosten. Zo weet u altijd wat u kunt verwachten. We bespreken het behandelplan en de verwachte kosten altijd met u.

Extra check gebit

U wordt behandeld door een team van professionals en professionals in opleiding. U heeft dus niet een vaste tandarts of mondhygiënist, maar wel een vast aanspreekpunt. In het team zitten studenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde. En ervaren professionals, zoals tandartsen en mondhygiënisten, die deze studenten steeds begeleiden. Zo bent u verzekerd van een professionele behandeling. Er kijken altijd meerdere mensen in uw mond: meestal 1-2 studenten en een ervaren tandarts. U heeft dus altijd een extra check van uw gebit.

Nieuwste technieken en inzichten

Het UMCG is een academisch ziekenhuis. Dit betekent dat we onderzoek doen naar betere diagnoses en behandelingen. En die kennis ook toepassen in de zorg die we geven. We hebben daardoor de nieuwste technieken in huis, en onze professionals zijn op de hoogte van de laatste inzichten. U krijgt dus de best mogelijke zorg voor uw gebit.

Laagste kosten

In onze praktijk werken tandartsen en mondhygiënisten in opleiding. Daarom krijgt u een onderwijskorting. Bij ons betaalt u gemiddeld 25% minder dan in een 'gewone' praktijk. Bij lastige situaties en moeilijke behandelingen moet u soms geholpen worden door een van onze ervaren tandartsen of specialisten. Als dit het geval is, betaalt u het normale tarief vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit, de NZa. We overleggen dit altijd van tevoren met u.

Patiëntenervaringen

We vragen onze patiënten regelmatig via een online vragenlijst wat ze van onze dienstverlening vinden. We kunnen ook jou daarvoor vragen. Je bent niet verplicht om mee te doen, maar we willen natuurlijk wel graag je mening horen.

Het kindergebit

Deze​ film laat zien hoe u het kindergebit schoon en gezond kunt houden. Bekijk de film en test daarna uw kennis!​​

Wilt u meer informatie over het GigaGaaf! project? Stuur dan een mail aan D.A. Verlinden.

Video bekijken Scannen