A. Venema

Naam: Anjelien Venema
Leeftijd: 48 jaar
Functie: Senior verpleegkundige op de afdeling deeltijd Angst & Dwang/ CGW’er

Hoe lang werk je al voor het UCP? 
Ik werk hier sinds juli 2021, nu dus ongeveer 2,5 jaar.

Waar is je werkplek op dit moment? 
Op de begane grond van het hoofdgebouw, op de afdeling deeltijd Angst & Dwang.

Hoe vind je het om bij het UCP te werken?
Ik werk hier natuurlijk nog niet zo lang, maar doe dit met veel plezier. Het kleinschalige team en de korte lijntjes binnen het team vind ik erg prettig. Er hangt hier een toegankelijke en veilige sfeer. Daarnaast is de doelgroep heel gemotiveerd en fijn om mee te werken. De verpleegkundigen starten de dag met de patiënten, om te horen hoe het gaat en of er bijzonderheden zijn.

Aansluitend is de overdracht met het multidisciplinaire team. Verpleegkundigen sluiten aan bij verschillende therapie onderdelen en richten zich vooral op de exposure. We lunchen samen met de patiënten op de afdeling. Alles wat we doen, doen we in goed overleg met de patiënt.

Waar kijk je naar uit bij het nieuwe gebouw?
Onze afdeling krijgt een mooie plek aan het water met naast ons de afdeling deeltijd Depressie. Ik kijk ernaar uit om met andere collega’s kennis te maken en om in de toekomst meer samen te werken. Als je dichterbij elkaar zit, gaat dat gewoon makkelijker. We hebben al een afspraak gemaakt met de verpleegkundigen van de andere deeltijden om even kennis te maken. Je zit in het oude gebouw toch wel een beetje op je eigen eilandjes.

Welke veranderingen vind je belangrijk in de transitie van het oude naar het nieuwe gebouw?
Een fijne sfeer met gebruik van nieuwe materialen en meer groen. Meer planten en een kleurtje op de muren zou in de huiskamers bijvoorbeeld al meer gezelligheid creëren.
Ik hoop ook dat we kluisjes krijgen in het nieuwe gebouw, voor zowel medewerkers als patiënten. Wel zo fijn om je eigen spulletjes in te kunnen bewaren met flexibele werkplekken, ook voor de patiënten.

Heb je al een rondleiding gehad? Zo ja, wat viel je op?
Nee nog niet, als ze weer worden gegeven sluit ik graag aan. We hebben met ons team wel de virtuele rondleiding gevolgd. Van wat ik daaruit kon opmaken wordt het nieuwe gebouw mooi - groter en lichter dan ik had gedacht.

Wat vind je belangrijk in het nieuwe gebouw? Wat moet er zeker mee worden genomen en wat kan er beter?
Een betere klimaatcontrole. In de zomer is het hier heel warm. Wij hebben op onze afdeling maar twee ruimtes met airco. In de winter is het dan weer heel koud, vooral op maandag! Daarnaast hoop ik dat er voldoende werkruimte komt, maar ook voldoende laptops en digiborden.

Whiteboards met deurtjes vinden wij hier ook belangrijk, zodat wij rekening kunnen houden met de privacy van onze patiënten, maar we wel in één oogopslag kunnen zien wie er zijn, op welke dagen en wanneer zij zijn gestart. Ik ben ook erg benieuwd hoe het reserveren van ruimtes zal gaan. Voor onze afdeling vind ik het namelijk belangrijk dat er genoeg ruimte is om apart met patiënten een gesprek te kunnen voeren.

Tot slot: lekkere koffie en een goede koffie- en lunchruimte zou natuurlijk fijn zijn!