Afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

De afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) richt zich op de behandeling van afwijkingen aan mond, kaak en aangezicht. Bijvoorbeeld bij ontstekingen in de kaak en letselschade van de kaken en het aangezicht.

Balie en wachtruimte van de polikliniek MKA

MKA is een tandheelkundig specialisme. Tandartsen, kaakchirurgen en huisartsen uit het hele land verwijzen jaarlijks zo’n 10.000 nieuwe patiënten naar deze afdeling van het UMCG. De afdeling is met 10 full-time kaakchirurgen een van de grootste kaakchirurgische centra in Nederland.

Het aanbod bestaat zowel uit eenvoudige behandelingen, zoals het verwijderen van verstandskiezen, als erg ingewikkelde behandelingen. Er zijn bijzondere spreekuren voor patiënten met specifieke aandoeningen. U kunt hier dus voor elk type behandeling terecht.

Samen beslissen

Een weloverwogen keuze maken over je behandeling is heel belangrijk. Wij helpen daarbij met uitgebreide uitleg over de behandelmogelijkheden en alle voor- en nadelen. Wat vindt iemand belangrijk en wat betekent dat voor de behandelkeuze: daar draait het om.

Afspraak polikliniek

Afspraak maken

Voor een afspraak heeft u een verwijzing naar MKA nodig van uw huisarts, specialist of tandarts. Aan de hand daarvan bekijken we bij welke specialist u het best terecht kunt en wanneer. We sturen u dan een afspraakbrief voor het spreekuur. Niet elke patiënt heeft dezelfde voorgeschiedenis en klachten. Daarom bespreken we met elke patiënt welke onderzoeken er nodig zijn om de juiste diagnose te kunnen stellen.

Afspraak afzeggen

Kunt u niet komen? Zeg de afspraak dan zo snel mogelijk af. Bel naar polikliniek MKA op het telefoonnummer (050) 361 25 61. Dat kan van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen naar polikliniek Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie.