Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Onderwijs en opleiding Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Op de afdeling MKA doen studenten Geneeskunde en Tandheelkunde praktijkervaring op. Ook leveren medewerkers van de afdeling hun bijdrage aan de opleiding Geneeskunde en Tandheelkunde in de vorm van colleges. Het UMCG biedt ook de opleiding tot medisch specialist en kaakchirurg. Verder levert de afdeling bijdragen aan bij- en nascholing voor verwijzers.

Studenten Geneeskunde en Tandheelkunde doen bij ons op de afdeling praktijkervaring op. Medewerkers van de afdeling geven aan de opleiding Geneeskunde en Tandheelkunde colleges over het vak. We verzorgen ook opleiding voor studenten HBO Mondzorgkunde.  Je kunt bij ons ook opgeleid worden tot kaakchirurg.

Opleiding tot kaakchirurg

We hebben 10 opleidingsplaatsen tot kaakchirurg. Voor de opleiding werken we samen met de afdelingen MKA in het MCL te Leeuwarden en Isala Klinieken in Zwolle.

De opleiding tot kaakchirurg duurt 4 jaar. Je kunt deze opleiding volgen als je opleiding tot basisarts en tandarts hebt afgerond. Tijdens de opleiding krijg je 6 tot 12 maanden opleiding in deze ziekenhuizen.

Opleider

De opleider is dr. K.P. Schepman. Plaatsvervangend opleider is prof. dr. F.K.L. Spijkervet.

De opleiding wordt verzorgd door alle stafleden. De opleiders en de opleiding worden iedere 5 jaar gecontroleerd door de R.T.S. (Registratiecommissie Tandheelkundig Specialismen), die de opleidingserkenning afgeeft.

Bij- en nascholing voor verwijzers

We verzorgen als afdeling regelmatig bij- en nascholingen voor verwijzers. 

Meer informatie?

Stuur een e-mail aan dr. K.P. Schepman of bel naar het secretariaat Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Dr. Kees-Pieter Schepman Kaakchirurg-oncoloog