Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde

In het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT) behandelen we patiënten met ingewikkelde problemen in de mond, kaak of aangezicht en mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Het CBT is onderdeel van de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie.

U kunt bij ons terecht voor:

  • Maxillofaciale prothetiek (MFP). Dit is zorg voor patiënten met speciale aandoeningen of afwijkingen aan hun tanden en mond. Bijvoorbeeld door een ziekte zoals kanker in de mond. Of door een aangeboren aandoening zoals het ontbreken van tanden en kiezen. Ook helpen we patiënten die problemen hebben met het dragen van een kunstgebit.
  • Gehandicaptenzorg. We behandelen kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. En voor wie het niet mogelijk is om naar een tandartspraktijk te gaan.

Eigen tandarts

U blijft altijd patiënt bij uw eigen tandarts. U gaat naar uw tandarts voor uw (half)jaarlijkse standaard controles. Ook bij spoed belt u uw eigen tandarts. Als u geen eigen tandarts heeft, moet u die zoeken voordat wij u kunnen behandelen in het CBT.

Afspraak maken

Voor een afspraak heeft u een verwijzing naar CBT nodig van uw tandarts, huisarts, psycholoog of medisch specialist. Wij bekijken dan bij welke specialist u het best terecht kunt en wanneer. Niet elke patiënt heeft dezelfde voorgeschiedenis en klachten. Daarom bespreken we met elke patiënt welke onderzoeken er nodig zijn om de juiste diagnose te kunnen stellen. Na het eerste gesprek en de onderzoeken hoort u of u wordt behandeld in het CBT.

Afspraak afzeggen

Kunt u niet komen? Zeg de afspraak dan zo snel mogelijk af. Bel naar het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde op het telefoonnummer (050) 361 25 61. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur.

Kosten behandeling CBT

Als tijdens de eerste afspraak blijkt dat u bijzondere tandheelkundige hulp nodig eeft, maken we een behandelplan. U krijgt dan ook een overzicht van de kosten voor die behandeling. Als het nodig is vragen we aan uw zorgverzekeraar toestemming om u te behandelen. De zorgverzekeraar beslist of ze uw behandeling helemaal, voor een deel of niet vergoeden.

Als de uw zorgverzekeraar de aanvraag goedkeurt, bellen wij u voor het maken van een afspraak. Als de aanvraag wordt afgekeurd, verwijzen wij u terug naar uw tandarts, huisarts, psycholoog of medisch specialist. Heeft u vragen over het besluit? Bel dan met uw zorgverzekeraar.

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Stuur dan een mail of bel. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur.