•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Kwaliteit en veiligheid

Print 

De onderdelen patiëntenzorg, onderzoek, onderwijs en opleiding van Klinische Farmacie en Farmacologie zijn gebonden aan strenge wet- en regelgeving en kwaliteitsnormen.

Binnen de afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie van het UMCG wordt op structurele wijze aandacht besteed aan kwaliteitszorg. Kwaliteit betekent voor ons het leveren van goede, verantwoorde, veilige en doelmatige farmaceutische zorg, producten en diensten aan onze interne en externe klanten.

De afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie voert een integraal kwaliteitsmanagementsysteem dat gecertificeerd is volgens ISO 9001. Onderdeel van dit systeem is het gecertificeerd managementsysteem voor patiëntveiligheid conform NTA 8009 (veiligheidsmanagementsysteem).

Klinische Farmacie en Farmacologie is GMP-z gecertificeerd: de standaard voor bereidingen in de Nederlandse ziekenhuisapotheek. Bovendien beschikt de afdeling over een GMP-vergunning voor het importeren, verpakken en bereiden van geneesmiddelen voor klinisch geneesmiddelenonderzoek.
Het Laboratorium van de afdeling is ISO15189:2012 (M170)​ geaccrediteerd. 

Contact Kwaliteit  
Mw. drs. H.H. Poelstra
Hoofd stafunit Kwaliteit en Veilligheid
Contact
Contact Patiëntveiligheid  
Mw. drs. G.G. Olsder
Ziekenhuisapotheker Patiëntveiligheid
Contact 
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram