• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Het Audiologisch Centrum van het UMCG is een expertisecentrum voor gehoor, spraak en taal. In het centrum werken deskundigen uit verschillende vakgebieden samen aan onderzoek, revalidatie en begeleiding van volwassenen en kinderen met gehoor-, spraak- en taalproblemen.

Het centrum is onderdeel van de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) van het UMCG. U kunt door uw huisarts, KNO-arts, kinderarts of een andere medisch specialist doorverwezen worden naar het Audiologisch Centrum.

Het UMCG is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat de zorg van het Audiologisch Centrum vernieuwend is en gebaseerd op de nieuwste inzichten. Het Audiologisch Centrum van het UMCG onderscheidt zich van andere audiologische centra door de combinatie van audiologische én KNO-medische zorg.

Hoor-, spraak- en taalproblemen

De oorzaken van hoor-, spraak- en taalproblemen kunnen heel divers zijn. Door bij het onderzoek en de behandeling meerdere professionals tegelijkertijd te betrekken, kunnen de mogelijke oorzaken van de hoor-, spraak- en taalproblemen sneller herleid en behandeld worden.

Meer informatie over de verschillende professionals die werkzaam zijn binnen het UACG, vindt u onder de knop ‘Over ons’ in de blauwe balk boven aan de pagina.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram