Steun het UMCG Onderzoek naar kanker

Het UMCG doet veel onderzoek naar kanker. Wetenschappelijk onderzoek kan helpen kanker te voorkomen, meer patiënten te genezen en de kwaliteit van leven met kanker te verbeteren. Onderzoek redt levens. Via het UMCG Kanker Researchfonds (KRF) steun je dit onderzoek.

Onderzoek

Kanker vroeg ontdekken, nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen, een behandeling met tabletten in plaats van een infuus aanbieden; het zijn allemaal voorbeelden waarmee het UMCG wereldwijd bekend is en waarmee levens gered kunnen worden. Voor sommige behandelingen van kanker kunnen mensen in Nederland alleen in het UMCG terecht.

Wat is de ware aard van kanker? Hoe kunnen we betere diagnoses stellen en betere behandelingen ontwikkelen? Hoe kunnen ex-patiënten zo gezond en zo goed mogelijk verder met hun leven? Dat zijn vragen waar onderzoekers en artsen samen keihard aan werken. Ook hier in het Noorden, in het UMCG. 

De ware aard van kanker

Wat is kanker precies, hoe ontstaat het, wie krijgt het wel en wie niet? Hoe gedragen de verschillende kankersoorten zich en waardoor komt dat? Dit soort grote vraagstukken proberen we te beantwoorden met fundamenteel onderzoek.

Diagnose en behandeling verder verbeteren

De resultaten van fundamenteel onderzoek gebruiken we om de diagnostiek en behandelingen voor kanker verder te verbeteren. Dit onderzoek vereist uiterste zorgvuldigheid. Nieuwe mogelijkheden testen we eerst uitgebreid in het laboratorium. Dat maakt dit soort onderzoek duur, maar vaak ook erg succesvol.

Gezond verder leven

Patiënten en artsen benutten alle mogelijke middelen om kanker te genezen. Vaak met succes. Maar dit kunnen zware behandelingen zijn. Sommige mensen krijgen daardoor na de behandeling ook last krijgt van neveneffecten. Denk aan chronische vermoeidheidsklachten, concentratieproblemen, hart- en vaatklachten of problemen rond vruchtbaarheid. In het UMCG onderzoeken we hoe we deze neveneffecten kunnen beperken.

Contact

Je kunt ons bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur. Je kunt ons ook een e-mail sturen.