Acties voor UMCG Kanker Researchfonds

Verschillende prachtige initiatieven steunen wetenschappelijk onderzoek naar kanker in het UMCG via het UMCG Kanker Researchfonds (KRF). Zo ontvangen we jaarlijks bijdragen van mooie sportevenementen. Zelf een actie opzetten? Wij helpen er graag bij.

acties

In actie komen om kankeronderzoek te steunen kan op verschillende manieren. Zo organiseren vrijwilligers mooie jaarlijks terugkerende acties voor het UMCG KRF. Iedereen kan hieraan meedoen. Maar je kunt ook zelf een actie organiseren of doneren.

Jaarlijks terugkerende acties zijn bijvoorbeeld:

Bedumer Winterloop

De organisatoren en lopers van de Stichting Bedumer Winterloop steunen al jaren verschillende onderzoeksprojecten van het UMCG KRF.

Lees meer over de Bedumer Winterloop

Groningen Swim Challenge

Heel Groningen zwemt eind augustus voor kankeronderzoek in het UMCG. Stichtng Groningen Swim Challenge organiseert de Classic Swim, de Ultra Swim, de City Swim en de City Swim Kids.

Lees meer over de Groningen Swim Challenge

Het UMCG KRF werkt samen met vrijwilligers. Dankzij hen kunnen we sponsorbedragen en giften voor bijna 100% besteden aan kankeronderzoek. Vaak zijn deze vrijwilligers ook aanwezig bij acties.

Kom in actie

Wil je ons helpen bij onze fondsenwerving en in actie komen voor het UMCG KRF? Bijvoorbeeld met een benefietconcert, sportevenement, veiling of andere activiteit bij jou in de buurt? Wij zijn ontzettend blij met al dit soort initiatieven om ons als goed doel te steunen.

Actie organiseren

Wil je zelf een actie organiseren om het UMCG KRF te steunen? Fantastisch! Wij helpen je graag verder. Door mee te denken over een pr-plan, promotiemateriaal en het werven van sponsoren bijvoorbeeld. Ook kunnen we acties op onze website vermelden, een presentatie geven voor sponsoren of acties ondersteunen via sociale media. 

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Deel en bespreek je ideeën met ons. We denken graag met je mee, adviseren en helpen jou waar dat kan. Zo hebben we bijvoorbeeld promotiemateriaal wat je kunt gebruiken. En allerlei tips en tricks om samen een succes te maken van jouw actie!

Tips en tricks voor een succesvolle actie

 1. Maak een goed plan.
 2. Maak de actie bekend: deel de actie via social media of bouw een actiepagina op Facebook.
 3. Mail je actie naar UMCG Kanker Researchfonds: wij zetten de actie online en delen deze op onze socialemediakanalen.
 4. Maak je eigen actiepagina op Geef.nl
 • Maken

  Maak je persoonlijke actiepagina. Vertel over je plannen en waarom je het UMCG KRF als goed doel kiest. Vermeld je streefbedrag en upload leuke, aansprekende foto’s. Of een video zodat je actie nog meer gaat leven voor je sponsoren.

  Delen

  Deel je actiepagina met familie, vrienden en bekenden. Mail je actiepagina-link naar je adressenbestand en gebruik je sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. De donaties gaan dan rechtstreeks naar het goede doel.

 • Organiseer jij een sponsorloop voor het UMCG KRF? Dit is een bekende vorm om geld in te zamelen voor een goed doel. Speciaal voor deze evenementen heeft het UMCG KRF een sponsoractiepakket met: 

  • sponsoractiekaart 
  • oorkonde
  • persbericht
  • brief voor familie, vrienden en anderen die misschien willen sponsoren 

  Checklist sponsoractie

  Contactpersoon

  Ben je zelf contactpersoon? Vertel dat aan de mensen waar je mee samenwerkt. Zelf geen contactpersoon? Wijs dan een contactpersoon aan (van school, vereniging, enz). Het is van belang om een aanspreekpunt te hebben.

  Datum doorgeven

  Geef de datum van de sponsoractie door aan ons via [email protected]  of +31 (0)50 361 31 22.

  Ouders, familie, buren… op de hoogte brengen

  Breng betrokkenen op de hoogte door middel van een brief. In deze brief staat wanneer de loop plaatsvindt en dat het de bedoeling is dat iedereen actief opzoek gaat naar sponsors. De brief beschrijft ook kort wat het UMCG Kanker Researchfonds doet.

  Persbericht

  Breng lokale pers op de hoogte door het versturen van een Persbericht sponsoractie.

  Sponsorkaart

  Deelnemers aan de sponsoractie gaan op zoek naar sponsoren. Download hiervoor onze sponsorkaart. Eventueel kun je hier ook een korte/uitgebreide toelichting downloaden over het fonds, zodat iedereen deze mee kan nemen naar sponsoren.

  Voorlichting

  Het UMCG Kanker Researchfonds neemt contact op om te kijken of er wensen zijn voor een voorlichting aan de deelnemers, en of er iemand van ons aanwezig kan zijn tijdens de sponsoractie.

  Op de dag zelf

  Op de dag zelf van de sponsoractie ontvangt iedereen een oorkonde als bewijs van deelname aan de sponsoractie voor UMCG Kanker Researchfonds.

  Opbrengst

  Na afloop van de sponsoractie gaat iedereen met de door hen persoonlijk ingevulde Sponsorkaart terug naar hun sponsoren om de bijdragen op te halen. Eventueel kan er ook gekozen worden om voor een vast bedrag te sponsoren, zodat deelnemers maar één keer langs hun sponsoren moeten.

  Eindresultaat

  Is de sponsoractie goed verlopen? Wij zouden het heel leuk vinden om een mooie foto en een kort verslag te ontvangen voor op onze website en/of social media. We horen graag hoe het is gegaan en hoeveel geld er is opgehaald. Het bedrag kan vervolgens worden overgemaakt naar:
  NL21 ABNA 0423 1266 95,  t.n.v. Stichting Steunfonds UMCG,  o.v.v. KRF 4901, sponsoractie en datum.

 • Wil je het UMCG KRF logo gebruiken? Bij sociale mediaberichten, in folders, op posters of in programmaboekjes?

  Download het UMCG KRF logo

Als je dat wilt, kun je de UMCG KRF folder uitdelen bij jouw evenement. Deelnemers, bezoekers en sponsoren lezen hierin meer over kankeronderzoek in het UMCG. Je kunt de folders bij ons aanvragen. Vergeet daarbij niet ons te laten weten hoeveel folders je nodig hebt.

Vraag de UMCG KRF folder aan via [email protected].

Heel veel succes! En niet te vergeten: Bedankt!

Contact

Je kunt ons bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur. Je kunt ons ook een e-mail sturen.