Kwaliteitskeurmerken

We worden regelmatig door externe partijen beoordeeld op de kwaliteit van de geleverde zorg.

Sommige van deze externe partijen hebben kwaliteitskeurmerken voor die beoordeling gemaakt. Een ziekenhuis krijgt dat keurmerk als ze voldoen aan de door hen opgestelde normen. Het UMCG besluit zelf aan welke keurmerken we mee willen doen.

Het UMCG heeft de volgende keurmerken:

Freya Pluim vruchtbaarheidszorg​

keurmerk Freya Pluim vruchtbaarheidszorgDe Freya Pluim is onderdeel van de monitor Fertiliteitszorg. Het UMCG heeft met het ontvangen van de pluim voldaan aan de door Freya opgestelde kwaliteitscriteria.

Erkenning instellingen voor de pijngeneeskunde​

Keurmerk erkenning instellingen voor de pijngeneeskundeHet UMCG is beoordeeld op criteria van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie voor goede pijnzorg en voldoet aan de standaarden.

Certificaat Hepatitis Behandelcentrum​

Het certificaat van de Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen en Nederlandse Internisten Vereniging toont aan dat het UMCG de beschikking heeft over de aanwezigheid van uitgebreide expertise met betrekking tot virale hepatitis.

Keurmerk goede palliatieve zorg bij kanker​

Keurmerk goede palliatieve zorg bij kankerDe ESMO accreditatie is een internationale erkenning en geeft aan dat het UMCG voldoet aan strenge eisen voor kwalitatief goede palliatieve zorg bij kanker ( zorg gericht op palliatie d.w.z. verzachting of verlichting).

Keurmerk Nederlandse Werkgroep Hoofd-Hals Tumoren​

Keurmerk Nederlandse Werkgroep Hoofd-Hals Tumoren​De Nederlandse Werkgroep Hoofd- Hals Tumoren (NWHHT) heeft het UMCG het keurmerk toegekend als gespecialiseerd centrum dat voldoet aan de voorwaarden om patiënten met hoofd-en halskanker een goede behandeling en zorg te kunnen geven.

Het UMCG is ook ISO-gecertificeerd. Lees er meer over.