Genderdysforie: behandeling

Er zijn verschillende lichamelijke behandelingen voor genderdysforie. Welke behandeling u krijgt hangt af van uw persoonlijke situatie en de wensen die u heeft.

Een mogelijke behandeling betekent dat er veel gaat veranderen, lichamelijk en geestelijk. Bij de start van uw behandeling heeft u daarom een intakegesprek met een verpleegkundig specialist of gynaecoloog. Daarnaast heeft u gesprekken met een maatschappelijk werker van het Genderteam. Deze gesprekken heeft u minimaal elke 3 maanden. Zijn de gesprekken met de maatschappelijk werker niet voldoende voor u? Dan gaan we op zoek naar een behandeling buiten het Genderteam, bijvoorbeeld bij een psycholoog.

Behandelteam

Alle in genderdysforie gespecialiseerde zorgverleners zijn vanaf het begin bij uw behandeling betrokken. Samen komen zij tot de juiste diagnose en behandelplan. Altijd in nauw overleg met u, uw huisarts en de verwijzende specialist. Door op deze manier samen te werken, bieden we u de beste zorg.

Bekijk het behandelteam

Samen beslissen

Voordat een behandeling begint, krijgt u in een gesprek uitgebreid uitleg en informatie. Over de verschillende mogelijke behandelingen. En over de voor- en nadelen van een behandeling. Het gesprek gaat ook over wat een behandeling voor u betekent en wat u zelf wilt. Dit noemen we 'samen beslissen'.

  • Meestal vergoedt de zorgverzekeraar de kosten van uw behandeling op basis van uw basisverzekering of aanvullende verzekering. Welke kosten dit zijn hangt af van uw verzekering en uw eigen risico. Bel of mail daarom altijd met uw zorgverzekeraar voordat u een afspraak heeft. Zo weet u zeker dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

    Bekijk meer informatie over de kosten van zorg.


Heeft u nog vragen?

U kunt het Genderteam bellen van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur. U kunt ook een e-mail sturen.