Centrum voor Revalidatie. Voorzieningen locatie Beatrixoord

Op locatie Beatrixoord zijn verschillende voorzieningen voor een prettig verblijf. Sommige van die voorzieningen helpen u bij uw revalidatie.

Video bekijken Scannen
 • Bij het Beweeg- en Sportloket kunt u terecht met al uw vragen over aangepast bewegen en sporten. ‘Hoe blijf ik, ook na mijn revalidatie, het beste in beweging?’ en ‘Wat zijn geschikte sportmogelijkheden?’ zijn voorbeelden van vragen die u bij het Beweeg- en Sportloket kunt stellen. Ook kunt u hier een persoonlijk advies krijgen over uw wensen en mogelijkheden op het gebied van bewegen en sporten.

  Daarnaast organiseert het Beweeg- en Sportloket recreatieve sport. In overleg met uw behandelteam kunt u hieraan meedoen. Het Beweeg- en Sportloket is in het sportcomplex, naast het zwembad. Het loket is iedere werkdag open van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt altijd even langskomen of een afspraak maken via een van uw behandelaars.

 • In de bibliotheek kunt u gratis boeken lenen. De bibliotheek is op verdieping D0. Iedere week komen er nieuwe boeken bij. Waaronder boeken met grote letters.

 • Het brinkhuis is een oefenwoning op het terrein van Beatrixoord. U kunt daar tijdens uw opname een poosje zelfstandig wonen. Zo oefent u met het weer thuis wonen, u ontdekt waar u moeite mee heeft en welke oplossingen er zijn. U krijgt begeleiding van de afdeling waar u bent opgenomen. En als het nodig is, krijgt u ook hulp van de thuiszorg. Samen met uw revalidatiearts bespreekt u of en wanneer dit ook iets voor u is.

 • Opname in het revalidatiecentrum en revalideren brengt veel teweeg. Als patiënt krijgt u heel wat indrukken te verwerken. Dit kan verwarrend zijn en vragen oproepen zoals: waarom overkomt me dit? Wat betekent dit voor mij en voor mijn thuissituatie? Of misschien wordt u voor lastige keuzes gesteld. Een geestelijk verzorger is iemand die u daarbij tot steun kan zijn en is er voor alle patiënten en hun familie, gelovig of niet-gelovig.

  Wilt u graag een persoonlijk gesprek met de geestelijk verzorger? Dan kunt u van maandag tot en met donderdag bellen naar (050) 361 75 81.

 • U kunt de kapper vragen om bij u langs te komen. Het telefoonnummer kunt u vragen bij een medewerker in de Centrale Hal.

 • Het Centrum voor Revalidatie heeft een Recreatie Team. Het team organiseert activiteiten in de avond, zoals bingo, klaverjassen of livemuziek. Ook verzorgt het team elk jaar een barbecue en kerstdiner. Daarnaast zijn er workshops waar u zich voor op kunt geven. Bijvoorbeeld bloemschikken, werken met klei, handwerken of schilderen. Liever op de afdeling iets doen? Vraag dan een crea-box aan. U kunt ook boeken, spelletjes en puzzels lenen. 

 • In de Centrale Hal vindt u de Coffee Corner. Hier kunt u, samen met uw bezoek, terecht voor een drankje, lunch en snack. De Coffee Corner is open van maandag t/m donderdag van 9.30 tot 16.00 uur. En op vrijdag van 9.30 tot 15 uur.

  Een warme maaltijd wordt geserveerd in het Sportcafé van sportcomplex BEA. Er zijn maaltijden van maandag t/m donderdag van 17.00-19.00 uur. In het Sportcafé kunt u ’s avonds en in het weekend terecht voor een drankje.

 • Revalideren kan voor veel stress en emoties zorgen. Heeft u behoefte aan een moment van stilte en bezinning? Wilt u zich even terugtrekken? Dat kan in de daarvoor ingerichte stilteruimte in kamer B3.04. In de stilteruimte ligt een open boek waar u uw gedachten in mag opschrijven. Ook liggen er heilige boeken.

 • Op de patiëntenkamers van de verpleegafdelingen zijn geen vaste telefoons naast het bed. U kunt wel uw eigen mobiele telefoon meenemen. Heeft u geen mobiele telefoon? Dan kunt u een eenvoudige telefoon met beltegoed kopen. Die kunt u later overal gebruiken. Vraag uw verpleegkundige om meer informatie.

  In het hele gebouw van locatie Beatrixoord is gratis Wifi.

 • Voor patiënten die niet of niet goed Nederlands spreken, kan een medewerker een tolk inschakelen om het gesprek te vertalen. Meestal gebeurt dit via de telefoon. Soms komt een tolk naar het revalidatiecentrum.

 • In Beatrixoord werken ongeveer 60 vrijwilligers. Ze helpen bijvoorbeeld bij recreatieve activiteiten. U kunt een vrijwilliger ook vragen om met u te gaan wandelen of wanneer u voor onderzoek naar het ziekenhuis moet.

 • Locatie Beatrixoord ligt in een groene omgeving. Op het terrein is een kleine aangepaste tuin en een kas. Ook is op het terrein is een wandel- en rolstoelroute aangelegd, de Omloop. Daar kunt u tijdens uw revalidatie wandelen. Laat de verpleegkundigen wel weten dat u gaat wandelen.

  Naast Beatrixoord is de Hortus Botanicus Voor gratis toegang (max. 2 personen) kunt u muntjes halen bij de balie in de Centrale Hal. Begeleiding nodig? Op afspraak kan een vrijwilliger met u meegaan. U kunt dit aanvragen bij de balie in de Centrale Hal.