Vooral patiënten met zeldzame en ingewikkelde klachten en ziektes aan het spijsverteringskanaal worden doorverwezen naar het UMCG. Ons team is gespecialiseerd in:
Ook doen we in het UMCG soms minder complexe operaties, zoals een liesbreukoperatie of een galblaasverwijdering. Dit doen we als mensen ziektes hebben (gehad) die invloed kunnen hebben op de operatie.
Veel van de abdominale chirurgen binnen het UMCG voeren ook transplantaties uit zoals niertransplantaties en dunnedarmtransplantaties.
Kennismaken
Als een patiënt naar ons verwezen is hebben de patiënt en chirurg eerst een afspraak op de polikliniek Buik. We maken kennis met elkaar en bespreken de mogelijke operatie met eventuele onderzoeken. Ook bespreken we afspraken bij andere specialismen en de opname op de verpleegafdeling.
Samen beslissen
Een juiste keuze maken over de behandeling is heel belangrijk. Wij helpen daarbij met uitgebreide uitleg over de behandelmogelijkheden en alle voor- en nadelen. Wat vindt iemand belangrijk en wat betekent dat voor de behandeling daar draait het om.
Rond de operatie
Voor een operatie bespreken we hoe u zich goed voorbereidt en daarmee de kans vergroot op een goed herstel. We geven u onder andere adviezen over voeding, bewegen en stoppen met roken.
Na een operatie en opname in het ziekenhuis maken we altijd een controle-afspraak op de polikliniek. Hoe vaak, hoelang en bij wie je onder controle blijft, hangt af van uw situatie.