De enige oplossing is een operatie waarbij de galwegen chirurgisch hersteld worden om zo galafvloed uit de lever te bewerkstelligen. Ondanks een initieel succesvolle operatie is de schade in de lever vaak progressief. Daardoor is een levertransplantatie uiteindelijk noodzakelijk in ca. 70% van de gevallen. Daarmee is galwegatresie de belangrijkste indicatie voor levertransplantatie op de kinderleeftijd.
Waaruit bestaat het team?
Het expertisecentrum Galwegatresie bestaat uit een multidisciplinair team van o.a:
- Kinderchirurgen,
- Lever-en transplantatiechirurgen,
- Kinderartsen-MDL,
- Pathologen.
Wat gebeurt er als u bij ons komt?
U krijgt de beste zorg in Nederland, met aandacht voor zowel ouders als kind. Hierbij wordt gewerkt volgens state of the art multidisciplinaire zorgpaden waar alle noodzakelijke specialismen bij betrokken zijn. Alle operaties worden uitgevoerd door een kinderchirurg samen met een leverchirurg om zo kennis en kunde van beide disciplines te bundelen.
Welk onderzoek doen we op dit moment?
Verbeteren van vroegdiagnostiek door middel van een nieuw te implementeren landelijk screeningsprogramma (inclusief nieuwe App), onderzoek naar chirurgische en lange termijn uitkomsten, fundamenteel onderzoek naar de snel progressieve leverschade. Dit omvat zowel klinisch als basaal wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met diverse nationale en internationale partijen.