Afdeling Hepato-pancreato-biliaire chirurgie

De afdeling HPB-chirurgie van het UMCG is gespecialiseerd in lever-, alvleesklier-, galweg- en galblaaskanker. We maken gebruik van de nieuwste technieken en de laatste wetenschappelijke inzichten. HPB staat voor Hepato-Pancreato-Biliair.


 

Ziektes aan de lever, de alvleesklier, de galblaas en de galwegen kunnen goedaardig of kwaadaardig zijn. Goedaardige ziektes kunnen klachten geven, maar zijn meestal niet levensbedreigend en hoeven niet altijd behandeld te worden. Kwaadaardige ziektes zijn lever-, alvleesklier-, galblaas- of galwegkanker of uitzaaiingen van andere kankersoorten.

We werken nauw samen met de andere specialisten die bij de behandeling betrokken zijn. Dit gebeurt binnen het UMCG Comprehensive Cancer Center en het UMCG Transplantatiecentrum.

UMCG Expertisecentrum

Het UMCG is een expertisecentrum zeldzame aandoeningen op het gebied van galwegatresie en neuro-endocriene tumoren en carcinomen. Een zeldzame aandoening is een ziekte die minder dan 1 op de 2.000 mensen heeft.

Het ministerie van VWS heeft het UMCG aangewezen als expert in deze zorg.

Contact

Heeft u vragen? U kunt ons bellen via het secretariaat HPB-chirurgie van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur. U kunt ons ook een e-mail sturen.