Afdeling Dermatologie

De afdeling Dermatologie van het UMCG onderzoekt en behandelt patiënten met alle soorten huidziekten.

De meeste huidziekten hebben een chronisch karakter en veel patiënten blijven daarom lang onder behandeling. We onderzoeken welke behandeling voor de patiënt het meest geschikt is. We zorgen voor een goede informatievoorziening en intensieve begeleiding. Behandelen gebeurt voornamelijk op de polikliniek.

Behandelingen die meer tijd kosten vinden plaats in het behandelcentrum. Hier krijgen patiënten bijvoorbeeld lichttherapie, zwachtelbehandelingen met zalftherapie, dagbehandelingen en intensieve behandelingen met medicijnen.

Patiënten met huidkanker kunnen in het UMCG terecht voor Mohs'-chirurgie. De afdeling Dermatologie van het UMCG is gespecialiseerd in blaarziekten en huidafwijkingen die ontstaan door de arbeidsomstandigheden.

UMCG Expertisecentrum voor Blaarziekten

Het UMCG is een expertisecentrum voor de zeldzame aandoening blaarziekten zoals epidermolysis bullosa (EB), auto-immune blaarziekten (AIBD) en Stevens-Johnsons syndroom/toxische epidermale necrolyse (SJS/TEN). Een zeldzame aandoening is een ziekte die minder dan 1 op de 2.000 mensen heeft. 

Het ministerie van VWS heeft het UMCG aangewezen als expert in deze zorg.

Contact Dermatologie

Postadres

Huispostcode AB20
Postbus 30.001
9700 RB Groningen

Polikliniek

Polikliniek Dermatologie en Interne Geneeskunde

Contact

Vragen? Bel naar polikliniek Dermatologie en Interne Geneeskunde. De polikliniek is open tussen 8.00 en 16.30 uur.