Centrum voor zwangeren Wetenschappelijk onderzoek Centrum voor Zwangeren

Het Centrum voor Zwangeren is onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen. We richten ons niet alleen op zorg, maar ook op opleiding, onderwijs en onderzoek. Zo kunnen we de zorg voor zwangeren vernieuwen en verbeteren.

Het Centrum voor Zwangeren doet onderzoek binnen de volgende studies:

Safe & Home II

In de Safe@Home II studie onderzoeken we de mogelijkheid van het gebruik en de invoer van het Safe@Home platform in de zorg van zwangeren. Ook meten we het effect van de invoer hiervan op de zorg van zwangeren. We kijken onder andere naar de veiligheid van het platform en naar het aantal bezoeken aan de polikliniek. Verder onderzoeken we wat er nodig is om het platform succesvol in te voeren in een ziekenhuis.

Lees meer over de Safe@Home II studie.

Lifelines NEXT

In de Lifelines NEXT studie onderzoeken we de gezondheid van ongeveer 1500 moeders en kinderen tijdens de zwangerschap en het eerst jaar van het kind. Het vermoeden is dat de zwangerschap en de eerste levensjaren een belangrijke rol speelt in de gezondheid van een mens. We doen dit door onderzoek van biomaterialen, zoals bloed en ontlasting. We kijken onder andere naar leefsituatie, gezondheid, leefstijl, voeding en de relatie tussen de ouders en het kind.

Lees meer over Lifelines NEXT.