Activiteiten Beatrix Kinderziekenhuis

Het Beatrix Kinderziekenhuis organiseert allerlei activiteiten om jouw verblijf bij ons zo fijn en ontspannen mogelijk te maken. Iedere dag van de week is er wel wat te doen. Sommige activiteiten zijn op je kamer. En voor andere activiteiten moet je naar een andere ruimte. Eén van je ouders en broers/zussen mogen ook mee! Soms gaat een activiteit niet door, maar dan laten we dat op tijd weten. Op de beeldschermen op de afdeling staat wanneer de activiteiten zijn.

CliniClowns

Elke week komen de CliniClowns op bezoek. De Cliniclowns zijn bijna altijd met z’n tweetjes. De medisch pedagogisch medewerker vertelt de Cliniclowns wie er allemaal op de afdeling liggen. En welke kinderen het fijn vinden als zij op hun kamer komen.

Tekenen voor Kinderen

Een tekenaar van de Stichting tekenen voor Kinderen komt speciaal een hele dag naar het kinderziekenhuis. De tekenaar gaat voor jou tekenen. En jij mag vertellen wat hij moet tekenen. De tekening kun je ophangen bij je bed. En als je naar huis gaat neem je hem natuurlijk mee!

Muziek aan Bed

Hou jij van muziek? Dat komt goed uit! 2 keer per maand komen er 2 muzikanten op bezoek die het instrument cello bespelen. Zij maken graag voor zoveel mogelijk kinderen muziek. Het leuke is dat jij niet naar hun concert komt. Maar zij bij jou aan bed komen voor een privé concertje!

De Berendokters

De berendokters komen op de polikliniek van het Beatrix Kinderziekenhuis langs om je lievelingsknuffel beter te maken. Want die verdient natuurlijk ook de beste zorg! Ook als je op een afdeling ligt, kun je daar naar toe. De medisch pedagogisch medewerker kan de berendokters ook vragen of ze bij jou langskomen.

Kinderpicknick in de patio

Picknicken in het ziekenhuis? Jazeker, dat kan in de patio van het Beatrix Kinderziekenhuis! Daar staan de picknicktafels klaar met manden met lekkere broodjes en beleg. Medewerkers van de afdeling Banqueting zorgen daar heel goed voor iedereen die komt eten. Je ouders en broers/zussen zijn ook welkom!

De Liedjesfabriek

Medewerkers van de Liedjesfabriek komen ook muziek maken. Alleen spelen zij daarin niet de hoofdrol… maar jij! Samen schrijven jullie een tekst en bedenken een melodie. De Liedjesfabriek neemt de muziek op. En stuurt deze naar je toe zodat je het terug kunt luisteren. Je eigen muziek, dat is gaaf!

Kidsbios

Ja, je leest het goed. Er is een échte bioscoop in het ziekenhuis waar we films draaien voor jou. Je mag 1 van je ouders en je broers/zussen ook uitnodigen.

Bibliotheek

Ben jij een boekenwurm? Vrijwilligers van de Stichting Vrienden van het UMCG komen bij jou langs voor het uitlenen van boeken en tijdschriften. Uren leesplezier beloofd!

Kindertheater

Een echte theatervoorstelling bezoeken? Dat kan! Stichting Gilat maakt theatervoorstellingen in de bioscoop. Dat is de bioscoop waar we ook films draaien.

Dieren op bezoek

Mis jij je huisdier ook zo? Of vind je het fijn om een dier te aaien? Medewerkers van zorgboerderij de Mikkelhorst brengen hun cavia’s en konijnen naar afdeling M4. Het zijn de allerliefste dieren van de zorgboerderij. Ze vinden fijn vinden om bij jou op schoot te zitten.

Voorlezen

Medewerkers van Stichting Milo komen interactief voorlezen! Deze activiteit is geschikt voor kinderen die niet of minder communiceren met spraak. Het boek dat ze voorlezen komt echt tot leven met voorwerpen en andere communicatie hulpmiddelen.

Bingo

Hou jij van spelletjes? Elke week organiseren we bingo. De ene week op woensdagmiddag en de andere week op donderdagavond.