Over de Academische Huisartsenpraktijk Groningen

Wij zijn een moderne huisartsenpraktijk in het Universitair Medisch Centrum Groningen in het centrum van de stad Groningen. Onze praktijk is er speciaal voor inwoners van de wijken met postcode 9711 t/m 9718, 9724 t/m 9726, 9731, 9741 en 9742. Bij de Academische Huisartsenpraktijk Groningen werken circa 30 medewerkers.

De Academische Huisartsenpraktijk Groningen is niet zomaar een huisartsenpraktijk. Onze negen huisartsen hebben naast hun werk als dokter namelijk ook een taak in het onderwijs of onderzoek. Hierdoor weten ze veel van de nieuwste ontwikkelingen in de geneeskunde. Dat is voor u als patiënt erg handig.

Uitleggen

Onze huisartsen hebben ook ervaring met het uitleggen van ingewikkelde onderwerpen. Daarom kunnen ze u goed vertellen waar uw klachten vandaan komen. Zo kunt u samen met uw huisarts de juiste keuze maken over welke behandeling voor u het beste is.

Meer voordelen

We hebben in de praktijk ook huisartsen die expert zijn op speciale gebieden, zoals de ouderenzorg, diabetes (suikerziekte) of oogheelkunde. Dit noemen we kaderartsen.

Speciale spreekuren

Naast het gewone spreekuur met de huisarts, zijn er ook speciale spreekuren:

  • Soa-spreekuur: seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) zijn vervelend. Kom langs bij vragen en advies over de beste en snelste behandeling. Of als u meer wilt weten over PrEP.
  • Geestelijke hulp: we hebben 3 praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ). Zo zijn er weinig wachttijden en kunt u bij geestelijke klachten er snel met iemand over praten. Ook is er een psychiater voor als u meer hulp nodig heeft. Een medewerker van Accare helpt kinderen (en hun ouders) om geestelijke klachten te verminderen en beter om te gaan met problemen.
  • Wondverpleegkundige: de wondverpleegkundige kan u in de praktijk, maar ook bij u aan huis helpen bij het verzorgen van uw wonden.

Fijne huisarts

Veel verschillende spreekuren zijn voor u als patiënt heel handig. Maar waar u vooral op zoek naar bent is een fijne en goede dokter. Wij zijn trots op onze praktijk en de beoordeling die we krijgen van onze patiënten. Ze zeggen zich thuis te voelen bij ons en krijgen genoeg tijd om hun verhaal te doen.

Afdeling Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde

De praktijk maakt deel uit van de afdeling Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde (H&O). Dit is een zelfstandige afdeling van het UMCG. Bij deze afdeling werken ruim 200 enthousiaste en betrokken medewerkers. Samen helpen we mee aan het verder ontwikkelen van de kwaliteit van de huisartsenzorg en de zorg voor kwetsbare ouderen in Noord-Nederland.

We doen dit:

  • door het verzorgen van onderwijs aan geneeskundestudenten
  • door het opleiden van toekomstbestendige, goede, vernieuwende en sociaal betrokken huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde
  • door het doen van wetenschappelijk onderzoek in de huisartsgeneeskunde, ouderengeneeskunde en verloskunde. Ook doen we nu in meerdere projecten onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus
  • met de huisartsenzorg in onze Academische Huisartsenpraktijk Groningen met ruim 10.000 patiënten

Netwerk

Onderwijs en onderzoek doen we samen. De regio wordt hierbij actief betrokken in de 2 netwerken die deel uitmaken van de afdeling H&O: