Klachtenregeling Academische Huisartsenpraktijk Groningen

Wij doen onze uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen. We horen het dan ook graag als u tevreden bent. Het kan ook gebeuren dat u ergens juist niet tevreden over bent. Lees wat u dan kunt doen. 

Wat kunt u doen?

Natuurlijk proberen wij alles zo goed mogelijk te doen. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over iets dat u heeft meegemaakt. Of dat er iets is dat u boos of verdrietig maakt. Bijvoorbeeld omdat:

 • u zich niet serieus genomen voelt
 • u niet vriendelijk bent behandeld
 • we een afspraak niet zijn nagekomen
 • u lang heeft moeten wachten

U kunt in gesprek gaan of een klacht indienen. Dit kan op verschillende manieren: 

 • Laat de betrokken medewerker weten dat u niet tevreden bent en dat u daarover wilt praten. We staan hier altijd voor open, zodat we er iets aan kunnen doen. Voor u, en voor alle patiënten in dezelfde situatie. Door uw klachten te bespreken kunnen wij de zorg verbeteren. 

  U kunt samen met de medewerker naar een oplossing zoeken. Misschien is het een misverstand en kan het direct opgelost worden.

  Als u het prettig vindt met de praktijk manager in gesprek te gaan dan is dat ook een mogelijkheid. Zij staat u graag te woord! 

 • Is het lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met iemand die onafhankelijk en onpartijdig is. We noemen die persoon een klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan ook met u en de huisarts in gesprek gaan.

  Brief

  De huisartsenpraktijk is aangesloten bij de klachtenregeling van het UMCG. U kunt daarom de klachtenfunctionaris van het UMCG een brief sturen over uw klacht of probleem. Zet in de brief minimaal:

  • naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres
  • uw geboortedatum
  • een omschrijving van uw klacht
  • dat het gaat over de Academische Huisartsenpraktijk Groningen
  • de medewerker over wie u een klacht heeft

  Stuur de brief naar:

  Klachtenfunctionaris UMCG
  Huispostcode LA10
  Postbus 30.001
  9700 RB Groningen

  U kunt de brief ook mailen naar [email protected]. U krijgt binnen 5 werkdagen een bevestiging dat de brief is ontvangen. 

  Wat doet de klachtenfunctionaris?

  De klachtenfunctionaris is een onafhankelijke persoon die bemiddelt en geen oordeel geeft. De klachtenfunctionaris onderzoekt eerst wat er gebeurd is en stelt vragen aan de betrokken medewerker. Soms nodigt de  klachtenfunctionaris u en de bij uw klacht betrokkene uit voor een gesprek.

  Wanneer reactie?

  We proberen uw klacht binnen 6 weken af te handelen. U krijgt dan een brief waarin de uitkomst van het onderzoek van de klachtenfunctionaris staat. Soms krijgt u excuses, soms krijgt u meer uitleg en soms passen we ook de manier waarop we werken aan. We kunnen u ook nog een keer uitnodigen voor een gesprek, om samen een oplossing te zoeken.

  Toestemming medisch dossier 

  Soms moeten we in uw medische dossier kijken om de klacht goed te kunnen afhandelen. Dit is het dossier waarin uw behandelaars in het UMCG alle gegevens over uw gezondheid en uw behandeling bewaren. U moet hiervoor wel eerst toestemming geven. Het toestemmingsformulier krijgt u bij de bevestigingsbrief.  

 • We gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Lees hoe we omgaan met uw privacy.