• Home
 • Contact
 •  NL 
 • Login medewerkers
 • mijnUMCG

Polikliniek Hart en Vaten

Print 

​​​Locatie in het UMCG

Fonteinstraat 9 (Bekijk de plattegrond)

U kunt bij de polikliniek Hart en Vaten terecht als u een afspraak heeft bij:


Openingstijden

De polikliniek is op werkdagen open van 8.00 tot 16.30 uur. De polikliniek is dan ook telefonisch bereikbaar.

​Afspraak

Voor een afspraak op de polikliniek kan uw huisarts of behandelend specialist een verwijsbrief sturen. Wij bekijken dan bij welke specialist u het best terecht kunt en wanneer. U krijgt daarna een afspraakbrief met informatie over de afspraak en hoe u zich kunt voorbereiden.

​Wilt u een afspraak afzeggen of verplaatsen? Geef dit dan zo snel mogelijk door. We kunnen een nieuwe afspraak voor u maken als u dat wilt.

​Voor het eerst in het UMCG?

Bent u nog niet eerder voor een afspraak in het UMCG geweest? Dan moet u zich eerst inschrijven bij de centrale inschrijfbalie. Deze vindt u in de Ontvangsthal (P-Zuid) en bij ingang Noord (P-Noord). De inschrijving is nodig vanwege de identificatieplicht. Neem voor de inschrijving mee:

 • een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of Nederlands vreemdelingendocument)
 • bewijs van inschrijving bij uw zorgverzekeraar (zorgpas).


Belangrijk om mee te nemen

 • De afspraakbrief die u thuis heeft ontvangen. Hiermee meldt u zich aan bij de aanmeldzuil of de balie van de polikliniek.
 • Eventueel een verwijsbrief van uw behandelaar.
 • UMCG-pasje.


Gebruikt u medicijnen? Neem een overzicht mee van de medicijnen die u nu gebruikt. U kunt ook de medicijnen of de doosjes meenemen. 

Voorbereiding op uw bezoek

U kunt zich voorbereiden op uw afspraak door uw klachten van tevoren op te schrijven. Bedenk ook welke vragen uw wilt stellen. Als u het prettig vindt, kunt u iemand meenemen naar het gesprek. 

​Speciale instructies

Soms krijgt u voor een afspraak speciale instructies. Als er instructies zijn, dan staan deze in de afspraakbrief. We vertellen u ook of u zelfstandig naar huis kunt, of dat het verstandig is om u te laten begeleiden.

Wat gebeurt er tijdens het bezoek?  

De behandelaar probeert in een gesprek er achter te komen wat de oorzaak van uw klachten is. Het kan ook voorkomen dat u voor of na uw afspraak nog een onderzoek krijgt of behandeld wordt. Als u iets niet begrijpt of als u meer wilt weten, kunt u altijd om uitleg vragen.

Resultaten en uitslagen  

U krijgt van uw behandelaar informatie over de resultaten, uitslagen en eventuele vervolgstappen. Dit is afhankelijk van het soort onderzoek en de procedure op de polikliniek. Dit kan op verschillende manieren:

 • Tijdens een vervolgafspraak op de polikliniek,
 • Via uw huisarts of verwijzend specialist,
 • U ontvangt de informatie schriftelijk thuis,
 • U wordt gebeld.
Medicijnen  

Als uw behandelaar medicijnen of hulpmiddelen voorschrijft, kunt u deze na uw ziekenhuisbezoek meestal meteen afhalen of bestellen bij Apotheek de Sprong

Besmettelijke ziekten  

Woont u op een veebedrijf? Of bent u het afgelopen jaar langer dan 24 uur in een ziekenhuis buiten Nederland opgenomen geweest? Laat ons dit dan weten vóór de afspraak. Dit heeft te maken met eventuele besmettelijke ziekten.

Deelname aan wetenschappelijk onderzoek  

Het UMCG is een Universitair Medisch Centrum waar veel onderzoek wordt gedaan. Aan zulke onderzoeken doen vaak patiënten en ook niet-patiënten mee. U kunt ook gevraagd worden om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. U krijgt van ons mondeling en schriftelijk informatie over het onderzoek. Hierna kunt u beslissen of u wel of niet mee wilt doen (deelname is nooit verplicht). Uw beslissing heeft geen gevolgen voor uw behandeling.