Inschrijven via de digitale balie

Bent u nog niet eerder in het UMCG geweest voor een afspraak? Dan moet u zich vóór uw afspraak inschrijven. Dat kan in het UMCG, maar nu ook vanuit huis via de Digitale balie. Doe dit minimaal 1 dag voor uw afspraak.

Online inschrijven kan van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur.

Livechat starten

Thuis inschrijven gaat zo:

 1. Leg uw BSN-nummer, zorgpas en identiteitsbewijs klaar.
 2. Leest u eerst punt 3 tot 9 goed door. Open dan het chatvenster door onderaan de pagina op de chatballonnetjes te klikken. Na 1 minuut gaat het chatvenster automatisch open.
 3. Hier ontvangt onze digitale medewerker u en stelt u een paar vragen via de chat.
 4. Onze digitale medewerker zet u daarna in een digitale wachtruimte.
 5. Een medewerker van het UMCG haalt u uit de wachtruimte en start de videoverbinding met u. Klik op de knop ‘Videogesprek openen’.
 6. De medewerker van het UMCG gaat via de videoverbinding met u in gesprek.
 7. De medewerker controleert uw BSN-nummer, zorgpas en identiteitsbewijs via het scherm.
 8. Als uw gegevens kloppen, schrijven we u in.
 9. Wilt u ook een account voor mijnUMCG? Log eenvoudig in met uw DigiD.
  Of vraag de medewerker een code om u aan te melden bij mijnUMCG.

Kinderen

Heeft uw kind een afspraak in het UMCG? Ook dan kunt u uw kind inschrijven via de Digitale balie. Uw kind moet dan samen met u voor de camera komen. Als uw kind 12 jaar of ouder is moet uw kind hiervoor toestemming geven. Leg het BSN-nummer, de zorgpas en het identiteitsbewijs van uw kind klaar, maar ook uw eigen identiteitsbewijs.

Let op!

We moeten het BSN-nummer nog een keer controleren voor uw eerste afspraak in het UMCG. Neem uw identiteitsbewijs en zorgpas mee en laat deze zien bij de inschrijfbalie in de centrale hal.

Vragen of problemen?

Lukt het online inschrijven niet, of heeft u andere vragen? Bel naar de helpdesk, open van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur.