Delier: na de behandeling

Als u een delier heeft gehad, kunt u hier thuis nog een tijd last van houden. U heeft bijvoorbeeld moeite met uw concentratie. Ook kunt u last krijgen van nare herinneringen.

De meeste klachten gaan vanzelf over. Bel uw huisarts als u na 3 maanden nog problemen heeft met concentratie, angst of nare herinneringen heeft. Of als u bang bent om opnieuw een delier te krijgen.Het is goed om dit met de huisarts te bespreken. De huisarts kan u naar ons doorverwijzen als dat nodig is. Samen met u onderzoeken en bespreken we de gevolgen.

Het is belangrijk dat u bij iedere opname in het ziekenhuis en bij uw huisarts vertelt dat u een delier heeft gehad. De kans dat u weer een delier krijgt is namelijk groter wanneer u er eerder een delier heeft gehad. Als de verpleegkundigen in het ziekenhuis en uw huisarts hiervan weten, kunnen zij maatregelen nemen om een volgende delier te voorkomen of de ernst te verminderen.

Zorg voor balans in je dagelijks leven

De keuzes die je maakt in je dagelijks leven hebben invloed op je gezondheid en je gevoel van welbevinden. Als je gezond bent maar ook als je ziek bent of aan het herstellen bent. Bekijk wat je zelf kunt doen op het gebied van leefstijl. Of ga eens langs bij onze leefstijladviseurs. Zij denken graag met je mee.