Voortplantingsgeneeskunde Wetenschappelijk onderzoek Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde

We doen als afdeling veel wetenschappelijk onderzoek. Ook bij het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde. Door onderzoek hopen wij dat we de zorg voor paren met vruchtbaarheidsproblemen steeds verder verbetert. We willen meer inzicht krijgen in de reden van vruchtbaarheidsproblemen en vruchtbaarheidsbehandelingen verbeteren.

Onderzoeken die we momenteel doen:

Scratch-OFO-studie

Deze studie bekijkt of het maken van een lichte beschadiging (scratch) aan het baarmoederslijmvlies zorgt voor een (grotere) kans op een spontane zwangerschap bij paren met onverklaarbare vruchtbaarheid. Meer informatie over de Scratch-OFO-studie.

Antarctica​ 2-studie

Deze studie vergelijkt 2 manieren van het timen van de terugplaatsing van een ontdooid embryo. Meer informatie over de Antartica 2-studie.

​COPIE​

Het doel van dit onderzoek is om uit te zoeken of gebruik van de anticonceptiepil vóór een IVF/ICSI behandeling tot evenveel zwangerschappen leidt als de huidige behandeling. Meer inf​ormatie over de COPIE-studie

PROMIS studie

Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de suiker-en-insuline-huishouding in het begin van de zwangerschap, in het midden van de zwangerschap en na de zwangerschap. Meer informatie over de PROMIS-studi​​e​