Wetenschappelijk onderzoek Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde

We doen als afdeling veel wetenschappelijk onderzoek. Ook bij het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde. Door onderzoek hopen wij dat we de zorg voor paren met vruchtbaarheidsproblemen steeds verder verbetert. We willen meer inzicht krijgen in de reden van vruchtbaarheidsproblemen en vruchtbaarheidsbehandelingen verbeteren.

Onderzoeken die we momenteel doen:

Scratch-OFO-studie

Deze studie bekijkt of het maken van een lichte beschadiging (scratch) aan het baarmoederslijmvlies zorgt voor een (grotere) kans op een spontane zwangerschap bij paren met onverklaarbare vruchtbaarheid. Meer informatie over de Scratch-OFO-studie.

COPIE

Het doel van dit onderzoek is om uit te zoeken of gebruik van de anticonceptiepil vóór een IVF/ICSI behandeling tot evenveel zwangerschappen leidt als de huidige behandeling. Meer informatie over de COPIE-studie

PROMIS studie

Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de suiker-en-insuline-huishouding in het begin van de zwangerschap, in het midden van de zwangerschap en na de zwangerschap. Meer informatie over de PROMIS-studie

Sirius studie

Een te veel aan vrije radicalen in het lichaam door een bepaalde leefstijl, kunnen een aanleiding zijn voor vruchtbaarheidsproblemen. Met de SIRIUS studie proberen we beter te begrijpen hoe leefstijl invloed kan hebben op de mannelijke vruchtbaarheid. Lees meer informatie over de sirius studie.

GranOx studie

Vrije zuurstof radicalen hebben waarschijnlijk invloed op de activiteit van de hulpcellen uit eiblaasjes. Dit zijn instabiele stofjes die snel kunnen reageren met andere stofjes in ons lichaam. Met deze studie onderzoeken we of de activiteit van hulpcellen uit eiblaasjes ons informatie geven over de gezondheid van de eicel.
Lees meer informatie over de GranOx studie.