Afdeling Oogheelkunde

Wij zetten ons in voor patiënten met ingewikkelde oogziekten en aandoeningen aan het oog. Oogartsen uit andere ziekenhuizen sturen patiënten naar ons toe voor specialistische en complexe zorg.

Volwassenen en kinderen kunnen bij ons terecht voor onderzoek en behandeling. Vooral patiënten met zeldzame en ingewikkelde klachten en ziektes worden doorverwezen naar het UMCG. Wij zijn gespecialiseerd in:

  • behandeling van glaucoom (hoge oogdruk) bij kinderen en volwassenen
  • hoornvliestransplantatie
  • staaroperaties bij oogheelkundig complexe patiënten. Dit zijn patiënten die vanwege hun gezondheid speciale zorg nodig hebben
  • behandeling bij aandoeningen aan het glasvocht en netvlies
Afdeling Oogheelkunde

Afspraak maken

Voor een afspraak heeft u altijd een verwijzing naar Oogheelkunde van uw oogarts of specialist nodig. Aan de hand daarvan bekijken we bij welke specialist u het best terecht kunt en wanneer. Niet elke patiënt heeft dezelfde voorgeschiedenis en klachten. Daarom bespreken we met elke patiënt welke onderzoeken er nodig zijn om de juiste diagnose te stellen.

Afspraak afzeggen

Kunt u niet komen? Zeg de afspraak dan zo snel mogelijk af. Bel naar polikliniek Oogheelkunde op het telefoonnummer (050) 361 25 18. Dat kan van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur.

Contact

U kunt polikliniek Oogheelkunde bellen van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur.