Afdeling Kinderchirurgie

Als afdeling Kinderchirurgie van het UMCG opereren wij kinderen tot 18 jaar. Wij behandelen een groot aantal verschillende ziektes. We werken nauw samen met de andere zorgverleners die bij de behandeling van deze ziektes betrokken zijn.

De kinderchirurgen van het UMCG behandelen vooral:

  • aangeboren ziekten van de darmen en anus, zoals de ziekte van Hirschsprung
  • aangeboren problemen met de lever en galwegen, zoals galwegatresie en grote galgangcystes
  • buikchirurgie bij pasgeborenen
  • aangeboren problemen van de buikwand
  • aangeboren problemen van de borstkas
  • ongelukken
  • verschillende soorten kanker

Op de polikliniek

Het Beatrix Kinderziekenhuis heeft een polikliniek voor kinderen en hun ouders. Kinderen kunnen naar ons verwezen worden door huisartsen en medisch specialisten. We maken samen met de ouders beslissingen in de behandeling. Als het kan ook samen met de kinderen. Om de behandeling zo goed mogelijk te laten slagen, werken we hecht samen met andere kinderspecialisten.

Rond de operatie

Een operatie maakt vaak een grote indruk op de kinderen en hun familie. We hebben veel aandacht voor de ontwikkeling van kinderen, los van hun ziek-zijn. De impact van onze behandeling op kind en gezin proberen we zo klein mogelijk te houden.

Na de opname

Na de ingreep of opname verzorgen we kinderen tot 18 jaar op onze polikliniek in het Beatrix Kinderziekenhuis. Daarna gaan deze jongvolwassenen voor de eerste afspraak naar de transitiepoli. Hier vind een warme overdracht plaats door middel van een kennismaking en vragenlijst.

Video bekijken Scannen

Contact

Heeft u vragen? U kunt ons bellen via het secretariaat Kinderchirurgie van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur.