Kinderchirurgie Opname en bezoek Kinderchirurgie

Voor een operatie wordt een kind meestal opgenomen in het UMCG. Lees over de opname en bezoek.

Hoe verloopt een opname?

Meestal wordt je voor de operatie opgenomen op verpleegafdeling van het Beatrix Kinderziekenhuis. We bereiden dan de operatie voor. Soms vragen we of een kind mee kan doen aan medisch wetenschappelijk onderzoek.

Na een operatie ga je weer terug naar de verpleegafdeling, naar de Intensive zorg unit (IVZ) of naar de Intensive Care (IC). Dit hangt af van het soort operatie dat een kind krijgt.

Lees alvast hoe een opname verloopt en wat je kunt doen om je goed voor te bereiden.

Weer naar huis

Als een kind voldoende is hersteld, mag je weer naar huis. Jullie bespreken met een arts en een verpleegkundige hoe je thuis verder kan werken aan het herstel. En wat een kind daarvoor nodig heeft. Dit heet het 'ontslaggesprek'.

Daarna kom je vaak nog wel langs op de polikliniek of heb je een belafspraak voor controle.

Bezoekers ontvangen

Als een kind opgenomen is, dan mag een kind tijdens bezoekuren familie en vrienden ontvangen. Bekijk de bezoektijden en waar je rekening mee moet houden als je op bezoek komt.

Bezoek is fijn, maar het kan erg vermoeiend zijn. Ook kan het te druk worden op de kamer en de afdeling. Er mogen daarom niet meer dan 2 personen tegelijk op bezoek komen.

Tijdens het bezoek

Soms komt er een arts of verpleegkundige langs om je te onderzoeken of te verzorgen. We vragen het bezoek dan om in ons dagverblijf te wachten tot we klaar zijn. Het dagverblijf is een wachtruimte waar je thee en koffie kunt krijgen.

Voorzieningen

In het UMCG zijn verschillende voorzieningen voor een prettig verblijf.