Intensive Care Neonatologie Opname en bezoek IC Neonatologie

Als je kindje is opgenomen op de IC Neonatologie, dan kun je natuurlijk op bezoek komen. Ook andere mensen mogen komen, maar dan moet je wel met een paar zaken rekening houden. Welke dat zijn, lees je hier.

Bekijk voor u naar het ziekenhuis komt, altijd de laatste informatie over hoe wij omgaan met het Coronavirus en wat dat voor u betekent.

Ouders zijn altijd welkom. Er zijn een paar momenten op de dag dat dit niet kan

  • 's morgens tussen 07.30 en 08.30 uur
  • 's middags tussen 15.30 en 16.30 uur
  • ’s avonds tussen 23.15 en 23.45 uur

Rusttijden

De rusttijden zijn van 12.00 tot 14.00 uur, 16.00 tot 18.00 uur en van 21.00 tot 8.30 uur. Ouders mogen dan wel bij hun kindje zijn en/of buidelen.

Tijdens het bezoek

Bezoek is fijn, maar het kan erg vermoeiend zijn. Ook kan het te druk worden op de kamer en de afdeling. Je baby ligt samen met andere baby’s op een Intensive Care. Het kan gebeuren dat, bij drukte en ingrepen bij jouw baby of 1 van de andere kindjes, we je vragen even buiten de IC te wachten tot we klaar zijn.

Hygiëne en infecties

Een goede hygiëne en het voorkomen van infecties is belangrijk. ​Overleg met de verpleegkundige als je verkouden of ziek bent of een infectie aan je mond of handen hebt. 

Broertjes en zusjes

Op de afdeling verzorgen we kwetsbare baby’s. Die baby’s zijn ook extra gevoelig voor infecties. Vanwege het infectierisico mogen broertjes en zusjes jonger dan 6 jaar niet naar de afdeling IC Neonatologie. Broertjes en/of zusjes mogen mee vanaf 6 jaar, maar dan moeten ze wel ingeënt zijn volgens het RIVM vaccinatieprogramma én waterpokken hebben gehad.

Andere kinderen die jonger zijn dan 14, mogen niet op bezoek komen.

Andere bezoekers

Je mag familie of vrienden mee te nemen naar uw baby. Andere bezoekers dan ouders zijn 1 keer per dag welkom. je mag zelf beslissen op welk tijdstip. Bij de couveuse hangt een kaartje waarop je kunt schrijven wanneer je zelf op bezoek komt en wanneer je  ander bezoek wilt meenemen. Voor ander bezoek geldt een aantal voorwaarden:

  • er is altijd minimaal één ouder bij aanwezig​
  • je kunt met maximaal 3 personen (inclusief jezelf) bij je baby(’s). Ook bij meerlingen geldt dat je met maximaal 3 personen op bezoek mag komen
  • je kunt maximaal een half uur ander bezoek meenemen. Binnen dat half uur kun je één keer wisselen van bezoeker(s)

Er kunnen altijd redenen zijn waardoor het nodig is om de bezoekregels aan te passen. 

Overnachten

Is je kindje opgenomen en woon je ver weg? Je kunt in de buurt​ overnachten, bijvoorbeeld in het Ronald McDonald Huis of ​het NH-Hotel.

Voorzieningen

In het UMCG zijn verschillende voorzieningen voor een prettig verblijf.