Intensive Care Neonatologie Opname en bezoek IC Neonatologie

Als je baby is opgenomen op de IC Neonatologie, dan kun je natuurlijk op bezoek komen. Er zijn geen vaste bezoektijden voor ouders en verzorgers. Ook andere mensen mogen komen, maar dan moet je wel met een paar zaken rekening houden. Welke dat zijn, lees je hier.

Bekijk voor u naar het ziekenhuis komt, altijd de laatste informatie over hoe wij omgaan met het Coronavirus en wat dat voor u betekent.

Ouders en verzorgers mogen de hele dag bij hun baby zijn.

Rusttijden

De rusttijden zijn van 12.00 tot 14.00 uur, 16.00 tot 18.00 uur en van 21.00 tot 8.30 uur. Ouders mogen dan wel bij hun baby zijn en/of buidelen.

Tijdens het bezoek

Bezoek is fijn, maar het kan erg vermoeiend zijn. Ook kan het te druk worden op de kamer en de afdeling. Je baby ligt samen met andere baby’s op een Intensive Care. Het kan gebeuren dat bij drukte en ingrepen bij jouw baby, we je vragen even buiten de IC te wachten tot we klaar zijn.

Hygiëne en infecties

Een goede hygiëne en het voorkomen van infecties is belangrijk. ​Overleg met de verpleegkundige als je verkouden of ziek bent of een infectie aan je mond of handen hebt. 

Broertjes en zusjes

Op de afdeling verzorgen we kwetsbare baby’s. Die baby’s zijn ook extra gevoelig voor infecties. Vanwege het infectierisico mogen broertjes en zusjes jonger dan 14 maanden niet naar de afdeling IC Neonatologie. Broertjes en/of zusjes mogen mee vanaf 14 maanden. Ze moeten dan wel ingeënt zijn volgens het RIVM vaccinatieprogramma én waterpokken hebben gehad.

Andere kinderen die jonger zijn dan 12 jaar, mogen niet op bezoek komen.

Andere bezoekers

Je mag familie of vrienden meenemen naar je baby. Andere bezoekers dan ouders zijn 2 keer per dag welkom. Je mag zelf beslissen op welk tijdstip. Bij de couveuse hangt een kaartje waarop je kunt schrijven wanneer je zelf op bezoek komt en wanneer je ander bezoek wilt meenemen. Voor ander bezoek geldt een aantal voorwaarden:

  • er is altijd minimaal 1 ouder of verzorger bij aanwezig​
  • je kunt met maximaal 4 personen (inclusief jezelf) bij je baby(’s). Ook bij meerlingen geldt dat je met maximaal 4 personen op bezoek mag komen

Er kunnen altijd redenen zijn waardoor het nodig is om de bezoekregels aan te passen. 

Overnachten

Is je baby opgenomen en woon je ver weg? Je kunt in de buurt​ overnachten, bijvoorbeeld in het Ronald McDonald Huis of ​het NH-Hotel.

Voorzieningen

In het UMCG zijn verschillende voorzieningen voor een prettig verblijf.