Werk je op een psychogeriatrische of gerontopsychiatrische afdeling in het verpleeghuis? Herken jij signalen van innerlijke onrust? Wil jij jouw kennis delen om de kwaliteit van zorg voor mensen met dementie te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ontwikkelen van een waarschuwingssysteem

Het onderzoeksproject MOOD-Sense ontwikkelt sensortechnologie voor een waarschuwingssysteem om onbegrepen gedrag bij mensen met dementie te monitoren en te voorspellen. Doel van het systeem is om onbegrepen gedrag al bij de eerste signalen te herkennen. Hierdoor stelt het systeem zorgmedewerkers in staat om sneller te handelen en daardoor escalaties te voorkomen. Maar hoe ziet dit gedrag eruit? Wat hoor en voel je? Welk gedrag is voor jou relevant? Hiervoor gaan we graag met je in gesprek!

Deel jij je kennis met ons?

Graag leren we van jouw kennis en ervaringen van onbegrepen gedrag. We nodigen je dan ook graag uit voor een groepsgesprek (focusgroep) om jouw kennis met ons te delen. 

Hoe doe ik mee?

Het gesprek is op persoonlijke titel en in eigen tijd. Het groepsgesprek vindt plaats met maximaal vijf andere zorgmedewerkers en onder begeleiding van een promotieonderzoeker. Het gesprek duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur en vindt online plaats. De gesprekken worden opgenomen* om na afloop uit te schrijven. De uitgeschreven tekst wordt vervolgens geanalyseerd en de resultaten gepubliceerd in een wetenschappelijk artikel.

*Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt. Na verwerking worden de opnames vernietigd. 

Meld je nu aan!

Wil jij jouw kennis met ons delen?
Mail dan met Rinesh Baidjnath Misier, promotieonderzoeker binnen dit project ([email protected]) of neem telefonisch contact op met Rinesh via: 06 – 51 391 194.

Video bekijken Scannen

MOOD-Sense - MOnitoring Onbegrepen gedrag bij Dementie met Sensortechnologie - is een samenwerkingsverband tussen het lectoraat Sensors en Smart Systems (prof. dr. Heinrich Wörtche) van de Hanzehogeschool Groningen en het Universitair Netwerk Ouderenzorg- UMCG (prof. dr. Sytse Zuidema), ouderenzorgorganisaties en bedrijven. Binnen MOOD-Sense wordt een  monitoringsysteem ontwikkeld dat onbegrepen gedrag en andere zorgproblemen bij mensen met dementie opspoort, om tijdig passende zorg te kunnen bieden. Het monitoringsysteem is gebaseerd op sensortechnologie en de kennis van zorgmedewerkers.