Behandelteam bot- en wekedelentumoren

Het behandelteam behandelt bottumoren en wekedelentumoren.

Onze specialisten werken samen in een multidisciplinair behandelteam om u de best mogelijke zorg te geven. Alle gespecialiseerde zorgverleners zijn vanaf het begin bij uw behandeling betrokken. Zij werken samen in het UMCG Comprehensive Cancer Center.

In dit centrum gaan zorg, wetenschappelijk onderzoek, nieuwe behandelingen en onderwijs hand in hand. Zo werken we samen aan de beste zorg en innovatieve behandelingen van kanker.

UMCG Expertisecentrum voor Bot- en Wekedelentumoren

Bottumoren komen weinig voor en de behandeling ervan is complex. In Nederland zijn 4 gespecialiseerde centra die botafwijkingen vaststellen en behandelen. Het UMCG is 1 van deze centra.

Daarnaast is het UMCG een expertisecentrum voor zeldzame aandoeningen op het gebied van bot- en wekedelentumoren: sarcomen. Een zeldzame aandoening is een ziekte die minder dan 1 op de 2.000 mensen heeft.

Het ministerie van VWS heeft het UMCG aangewezen als expert in deze zorg.

Europees referentienetwerk

Het expertisecentrum is onderdeel van het Europese referentienetwerk (ERN) EURACAN, een Europees netwerk voor ziekenhuizen met expertise op het gebied van bot- en wekedelentumoren.

Samenwerken voor de beste zorg

Als u ziek bent, wilt u de best mogelijke zorg krijgen. En het liefst bij u in de buurt. Ook als de zorg die u nodig heeft, ingewikkeld is. Daarom werken we als UMCG zoveel mogelijk samen met andere ziekenhuizen en zorgverleners zoals huisartsen, fysiotherapeuten en psychologen. Door steeds meer samen te doen, gaan we slimmer om met de zorg in de regio en krijgt u de zorg die u nodig heeft.

Heeft u nog vragen?

U kunt polikliniek Oncologie 2 bellen van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur.