Opname en bezoek Traumachirurgie

Voor een operatie wordt u meestal opgenomen in het UMCG. Lees over de opname en bezoek.

Hoe verloopt een opname?

Meestal wordt u voor uw operatie opgenomen in het UMCG. We bereiden dan de operatie voor. Soms vragen we u of u mee wilt doen aan medisch wetenschappelijk onderzoek. Operaties zijn in het Operatiecentrum en het Operatieve Dagbehandeling Centrum.

Na een operatie komt u op de Intensive Care afdeling, de eigen verpleegafdeling of op de afdeling Kinderchirurgie. Dit hangt af van het soort operatie dat u krijgt.

Lees alvast hoe een opname verloopt en wat u kunt doen om u goed voor te bereiden.

Bezoekers ontvangen

Als u opgenomen bent, dan mag u tijdens bezoekuren familie en vrienden ontvangen. Bekijk de bezoektijden en waar u rekening mee moet houden als u op bezoek komt.

Bezoek is fijn, maar het kan erg vermoeiend zijn. Ook kan het te druk worden op de kamer en de afdeling. Er mogen daarom niet meer dan 2 personen tegelijk op bezoek komen.

Tijdens het bezoek

Soms komt er een arts of verpleegkundige langs om u te onderzoeken of te verzorgen. We vragen uw bezoek dan om in ons dagverblijf te wachten tot we klaar zijn. Het dagverblijf is een wachtruimte waar u thee en koffie kunt krijgen.

Voorzieningen

In het UMCG zijn verschillende voorzieningen voor een prettig verblijf.

Weer naar huis

Als u voldoende bent hersteld, mag u weer naar huis. U bespreekt met een arts en een verpleegkundige hoe u thuis verder kunt werken aan uw herstel. En wat u daarvoor nodig heeft. Dit heet het 'ontslaggesprek'.

Daarna komt u vaak nog wel langs op de polikliniek of heeft u een belafspraak voor controle.

Contact

Heeft u vragen? U kunt ons bellen via Polikliniek Traumachirurgie van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.30 uur.