Hartcentrum Opname en bezoek Hartcentrum

Soms kunt u na een onderzoek of behandeling nog dezelfde dag naar huis. Het kan ook zijn dat u wordt opgenomen in het UMCG. Lees over de opname, het verblijf en het bezoek.

Opname

We hebben verschillende verpleegafdelingen:

Als u voor een onderzoek of behandeling langer in het ziekenhuis moet blijven, hoort u van ons op welke verpleegafdeling u wordt opgenomen.

Lees alvast hoe een opname verloopt en wat u kunt doen om u goed voor te bereiden.

Bezoekers ontvangen

Als u opgenomen bent in het UMCG, dan mag u familie en vrienden ontvangen tijdens bezoekuren. Bezoek is fijn, maar het kan ook erg vermoeiend zijn. Ook kan het te druk worden op de kamer en de afdeling. Er mogen daarom niet meer dan 2 personen tegelijk op bezoek komen.

Bekijk de bezoektijden en waar u rekening mee moet houden als u op bezoek komt.

Tijdens het bezoek

Soms komt er een arts of verpleegkundige langs om u te onderzoeken of te verzorgen. We vragen uw bezoek dan om even buiten de kamer te wachten we klaar zijn.

Voorzieningen

In het UMCG zijn verschillende voorzieningen voor een prettig verblijf.

Weer naar huis

Als u voldoende bent hersteld, mag u weer naar huis. Daarna komt u vaak nog wel langs op de polikliniek of heeft u een telefonische afspraak voor controle.

Vragen?

Na de opname kunt u bij uw huisarts of eigen cardioloog terecht voor vragen over uw ziekte en de behandeling daarvan. Ook kunt u uw vragen stellen tijdens de (controle)afspraak op de polikliniek.

Heeft u vragen die uw huisarts niet kan beantwoorden? Of heeft u vragen die niet kunnen wachten tot de afspraak? Dan kunt u ons op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur bellen op het telefoonnummer (050) 361 29 15. Wij zetten uw vraag door naar de afdeling, arts of verpleegkundig specialist. Houdt uw UMCG-nummer bij de hand en vertel wie uw zorgverlener is bij het UMCG. 

Spoed?

Bel bij spoed altijd naar uw huisarts of 112.